Info
ZABAVAAKTUELNO
globaltel

vesti

Gojković: Spalite me, ali ne dozvoljavam uvrede!


Spalite me, ali neai dozvoliti uvrede, rekla je danas predsednica parlamenta Maja Gojković povodom navoda poslanice Marinike Tepić da je protekle nedelje u skupštini počela da se sprovodi "čista fašizacija".


Parlament ne promoviše fašizam, istakla je Gojković.

Gojković i Tepić su polemisale tokom utvrđivanja dnevnog reda, kada je Tepić obrazlagala svoj predlog zakona o izmenama zakona o zabrani manifestacija neonacističkih ili fašitičkih organizacija i udruženja i zabrani upotrebe neonacističkih ili fašitičkih simbola i obeležja.

Tepić je rekla da joj se čini da su sada izmene tog zakona benigne u odnosu na ono što se dešavalo poslednjih nedelja. Ssef poslaničke grupe SNS Aleksandar Martinović u parlament je, rekla je ona, uveo novu kategoriju, pa možda čak i "novu rasu" - decu narodnih poslanika i decu novinara, a povodom toga što je nedavno javno pokazivao fotografije učesnika protesta.

Gojković nije dozvolila da Tepić nastavi izlaganje:

"Pod punom odgovornošću ne dozvoljavam da nastavite. Smenite me, spalite me, nabijte me na kolac, to ste predlagali svi zajedno preko društvenih mreža, ali dozvoliti da se govori o fašizmu u parlamentu Srbije - ne dozvoljavam", rekla je Gojković.

"Ovo je za svaku osudu i javnosti i parlamenta. Molila bih sve poslanike, sve šefove poslaničkih grupa da reaguju na ovakav neprimereni rečnik", poručila je Gojković.

Dodala je da je osoba koja se "ne kopča na leđa":

"Vrlo dobro znam o čemu se radi, slušala sam i neistine koje ste iznosili ispred (u holu). To je vaše pravo, ali ovde ne možete", rekla je ona.

Komentari • 0


povezane vesti