AKTUELNO

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković je govoreći o radu parlamenta rekla da opstrukcija nije zabranjena, ali da su govor mržnje i psovke nedopustive.

- Kada analiziram jedan deo opozicije, pitam se ko glasa za njih i čime ih je SNS naljutila da glasaju za ljude koji prave cirkus od zemlje, koju parlament u nose jezik psovku… - rekla je Gojkovićeva za TV Pink.

Ona je ocenila da je možda namera opozicje da imamo i vanredne parlamentarne izbore, istakavši da se SNS najmanje boji takvog testa provere.

Gojkovićeva je negodovala jer je većina poslanika koja podržava vladu Srbije ostala nema na onakvo ponašanje opozicije.

- Pristojna Srbija se povukla pred vikom i psovanjem. Treba u obzir uzeti i ponašanje na društvenim mrežama jer se ljudi koji podržavaju Miškovica, Đilasa, Jankovića i Jeremića izražavaju psovkama - naglasila je predsednica parlamenta.

- Nasilje je ono što očekuju da će ih dovseti na vlast. Namere opozicije nisu da kritikuju vladu, da donosimo dobre zakone, da osovoje simpatije građana već da upadnu u parlament, zauzmu institucije, da upadnu u televizije, kreiraju proigram privatnih televizija, napadaju novinare - tvrdi Gojkovićeva.

Ona je ukazala da Dveri, čiji su simpatizeri tukli novinarke ispred Pinka, traže da deca migranti ne idu u školu sa našom decom, ali i da na taj rečnik mržnje nisu reagovale između ostalih ni Dragana Čomić, ni Alkesandra Jerkov.

- Njihov program je da nas vrate u prošlost - istakla je Gojkovićeva.

Govoreći o spremonosti Saše Jankovića da sarađuje sa Draganom Đilasom, ona je ocenila da se "sličan sličnom raduje”.

- Tajkun se tajkunu raduje. Janković je političar koji je bio zaštitnih građana, a štitio je samo sebe. U predsedničkoj kampanji se odricao Srbije u čijoj službi je bio 10 godina, ali se nije odrekao funkcije. Njemu je Đilas prihvatljiv. Možda bi i Mišković trebalo da bude na listi da bolje komuniciraju - navela je Gojkovićeva, ukazavši da ne sme da komentariše presude koje se donose.

Foto: Printscreen

Ona je dodala da je bivši režim predvođen DS od 2000. godine obesmislio sve, jer valjda to se tako radi da bi da vladali zauvek i da bi pljačkali državu.

- Posvećeni smo tome da vratimo ponos građanima Srbije. Stefanović je došao sa vestima da nas međunarodna zajednica gleda drugim očima, dobre vesti za Ineterpol, nadamo se takvim vestima i za Unesco. Ponosna sam što sam deo tima Vučića- navela je Gojković.

- Nisam neko ko može biti zadivljen Titovim režimom, ali moram da poredim ugled koji je Jugoslavija imala u spoljnoj polizici, sada je na istom nivou - kazala je predsednica Skupštine Srbije.

Kada je reč i izborima u Beogradu, Gojkovićeva je izrazila očekivanje da će uskoro biti poznato kada će oni tačno biti održani i izrazila žaljenje jer ne može da bude na listi SNS, ukazavaši da bi rado bila u Vučićevom timu koji će voditi Beograd.

- Beograd je procvetao, Beograd je ponovo svet, gradi se i razvija - istakla je Gojkovićeva.

#Izbori

#Maja Gojković

#Opozicija

#Skupština Srbije

'