AKTUELNO

On je istakao da država pomaže toj korporaciji.

Ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine Branislav Nedimović izjavio je da su sve opcije u igri kada je reč o PKB-u.

On je dodao da zainteresovani investitori do 17. februara treba da dostave pismo o zainteresovanosti sa predlogom modela privatizacije i okvirnim planom poslovanja.

Prethodni pokušaj prodaje PKB-a nije uspeo jer nije bilo zainteresovanih. Sada ih, kažu, ima - od "El Dahre", preko Kineza do Italijana.

S prodajom se, ističu, ne žuri, nastojaće da očuvaju stočarsku proizvodnju i spreče evenutalne pokušaje kupovine poljoprivrednog zemljišta zarad pretvaranja u građevinsko, prenose beogradski mediji.

-Postoje stalna interesovanja, ne možete reći da je jedan sastanak na kojem je neko želeo da sazna resurse PKB, ozbiljno interesovanje. Nesumnjivo je da ovaj poziv treba da nam da jasnu sliku i da kaže u proceduralnom smislu, imali smo ove zainteresovane, oni su ponudili ovo i spram toga će država doneti odluku - rekao je on.

-Ono što je najvažnije reći jeste da država pomaže PKB-u u svakom trenutku i nastaviće to da radi dok ne budemo imali jasnu sliku u vezi sa njihovim budućim statusom - naveo je Nedimović.

Č.N.

#Branislav Nedimović

#PKB

#Prodaja

'