AKTUELNO

On je istakao da je naša država među onima sa najmanjim stepenom ugroženosti.

Novi direktor policije Vladimir Rebić izjavio je da je stopa kriminaliteta u ovoj godini manja za pet odsto, pre svega kada je reč o krivičnim delima protiv imovine, teškim krađama i razbojništvima.

Ove godine rasvetljeno je 90 odsto krivičnih dela, što govori, kako ističe Rebić, da je policija dobro radila svoj posao u prethodnom periodu.

- Zaplenjene su tri tone i 300 kilograma droge, čime je oboren rekord zaplene tokom jedne godine - rekao je Rebić gostujući u Jutarnjem programu televizije Pink.

On je istakao da će se u narednom periodu nastaviti borba protiv kriminala i korupcije, kao i sprečavanje svakog vida nasilja.

Policija će se baviti problemom korupcije i u svojim redovima, što podrazumeva, između ostalog i suspenziju i udaljavanje iz službe za one zaposlene u policiji za koje se ispostavi da su prekršili zakon.

Kada je reč o terorizmu, on je istakao da Srbija nije među državama sa visokim stepenom ugroženosti, ali da se država nikada ne opušta.

- Osluškujemo dešavanja u regionu i Evropi i na vezi smo sa bezbednosnim službama. Iako je stepen rizika nizak, moramo biti na oprezu - rekao je direktor policije.

Javni skupovi biće adekvatno obezbeđeni, tako da ne postoji ni najmanja verovatnoća da se dogodi bilo kakav napad. Kako je istakao, država prati pojedine osobe koje su potencijalno opasne po bezbednost, a to se radi u saradnji sa državama regiona.

Kada je reč o slučaju Jajinci, policija je, kako ističe Rebić, vrlo posvećena svom poslu, a napredak u istrazi je zabeležen, međutim o tome se ne smeju iznositi detalji, kako istraga ne bi bila ugrožena.

- Nismo rešili slučaj, ali se nadam da će biti rešen uskoro - rekao je Rebić.

I. P.

#Droga

#Istraga

#Policija

#Terorizam

#Vladimir Rebić

'