separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

vesti

DRECUN: Očekujem da Priština ukine takse i nastavi dijalog


Vašington ima najsnažniji uticaj na KiM, da može da pokrene i zaustavi određene procese - rekao je Drecun komentarišući pismo Vašingtona kosovskim liderima.


Predsednik Odbora Skupštine Srbije za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun izjavio je danas da očekuje da epilog situacije na KiM bude taj da se ukinu takse Prištine na robu iz centralne Srbije, da se nastavi dijalog i da se dođe do kompromisnog rešenja.

- Vašington ima najsnažniji uticaj na KiM, da može da pokrene i zaustavi određene procese - rekao je Drecun komentarišući pismo Vašingtona kosovskim liderima.

Kako je naveo, pismo SAD jasno pokazuje da su Albanci postali problem, da su oni prepreka za nastavak razgovora i da SAD nikome neće dozvoliti da se neko poigrava s njihovom moći, interesima i planovima.

Nedvoslmisleno su poslali poruku da slede sankcije ako se ne povinuju zahtevima iz Vašingtona i da ukinu takse, rekao je Drecun.

Kada su videli da kosovski premijer Ramuš Haradinaj istrajava, onda su "odigrali kartu na (kosovskog predsednika) Hašima Tačija", zaključio je Drecun.

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti