AKTUELNO

Film koji je osvojio četiri nagrade Oskar, od osam nominacija, snimljen je 2007. godine po istoimenom romanu američkog pisca Kormaka Mekkartija, nagrađenog Pulicerom.

Ovenčan sa četiri Oskara, od osam nominacija, među kojima i za najbolji film 2007. godine, krimi drama “Nema zemlje sa starce” (eng. No Country For Old Men), koja je večeras u 22.30 časova na Pink 2, snimljena je prema istoimenom romanu američkog pisca Kormaka Mekkartija, ovenčanog Pulicerovom nagradom. Reditelji Džoel i Itan Houk, koji su dobili po Oskara za adaptaciju scenarija i režiju, glavne uloge su poverili iskusnoj holivudskoj ekipi: Havijer Bardem (nagrađen Oskarom za najbolju sporednu ulogu), Džoš Brolin, Tomi Li Džons, Vudi Harelson, Tes Harper...

Foto: Promo

Film počinje kadrom opustošenog i nepreglednog krajolika u zapadnom Teksasu u junu 1980. godine. Pripovedač, lokalni šerif Ed Tom Bel, govori kako je u toj regiji nasilje sve prisutnije. Uskoro srećemo i Antona Čigura, hladnokrvnog ubicu naoružanog pištoljem za ubijanje stoke, kojim ubija zamenika šerifa i ukradenim autom beži iz pritvora.

Foto: Promo

U međuvremenu, lovac Levelin Mos, loveći antilope obalom reke Rio Grande, nailazi na kombi oko koga je nekoliko leševa, jedan Meksikanac na samrti, tovar heroina i dva miliona dolara u torbi. Uzevši novac i ostavivši Meksikanca da umre, Mos će iste noći osetiti da ga grize savest, ali njegov potez pokreće lavinu nasilja, koju ni šerif Bel ne može da zaustavi.

Foto: Promo

Mos je prinuđen da beži pred svojim progoniteljima, među kojima je i hladnokrvni ubica Anton Čigur.

Ne propustite nagrađivanu triler dramu “Nema zemlje za starce” večeras, 22.30 časova na Pink 2. Sve novosti o najpopularnijim filmskim ostvarenjima koja će se emitovati na kanalu Pink 2 potražite na Facebook stranici klikom OVDE.Autor: J. P.

#Film

#Havijer Bardem

#Nema zemlje sa starce (No Country For Old Men) | 2007.

#Oskar

#Pink 2

#Televizija Pink

#Tomi Li Džons

'