AKTUELNO

Budite uz Novo jutro Televizije Pink i saznaćete sve aktuelne informacije na jednom mestu!

Štampu danas prelistavamo sa Sašom Francistijem, urednikom časopisa "Argumenti i fakti", Vladimirom Đukanovićem, narodnim poslanikom i Mišelom Zubenicom iz Centra za proučavanje globalizacije.

Da li epilog susreta predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa liderima Rusije i Turske Vladimirom Putinom i Redžepom Erdoganom,Srbiji donosi ulogu ključnog igrača na Balkanu,šta je,ovim posetama,Aleksandar Vučić postigao,a što njegovim prethodnicima nije pošlo za rukom poslednjih 30 godina,koji su detalji posete predsednika Srbije Moskvi najviše privukli pažnju ruskih,ali i svetskih medija i da li bi ovi susreti mogli da izmene sliku budućih političkih opštenja glavnih aktera na balkanskoj i evropskoj političkoj sceni? O tome razgovaramo sa marketinškim stručnjakom Nebojšom Krstićem,političkim analitičarom Brankom Radunom,glavnim urednikom portala "Fakti" Đurom Bilbijom i prof.dr Miroljubom Jevtićem sa Fakulteta političkih nauka.

Kardinal Alojzije Stepinac u utorak je dobio drugi spomenik u Hrvatskoj, ovoga puta u Sisku. A prema mišljenju, monsinjora Juraja Batelja, koji je inicijator proglašenja Stepinca svecem, kardinal bi spomenik trebao dobiti i u Beogradu, tik uz spomenik Diani Budisavljević, zato što joj je pomagao u spašavanju dece iz ustaških logora. Da li je Alojzije Stepinac ikada spasio i jedno jedino dete iz Glinske crkve, Sisasčkog dečjeg logora ili logora Jastrebarsko, tema je o kojoj danas razgovaramo sa istoričarom Milutinom Živkovićem, Savom Štrpcem, predsednikom Dokumantaciono informacionog centra "Veritas" i vojnim istoričarom i generalom u penziji prof. dr Milojem Pršićem.

Foto: E-stock/Miloš Rafailović

Kako se proslavlja duplo slavlje,zbog čega ne želi da leti,već da bude pametniji i da li je tačno da bi čelnici sledećeg takmičenja mogli da uspore njegov “Hjundai”,čućemo od našeg proslavljenog automobiliste Dušana Borkovića koji je na startu evropskog šampionata u Francuskoj ostvario čak dvostruku pobedu i poneo titulu najboljeg na Starom kontinentu.

Guslarka Bojana Peković otkriće nam šta će sve ona i njen brat Nikola izvesti na koncertu koji će večeras održati u velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine.

Kakva je atmosfera među članovima grupe Balkanika uoči njihovog večerašnjeg nastupa na drugoj polufinalnoj večeri Eurosonga, na kojoj će se Srbija predstaviti pod rednim brojem tri, otkriće nam Sanja Ilić, koji će nam se javiti iz Lisabona.

Foto: E-stock/Miloš Rafailović

Gosti rubrike "Pod reflektorima" biće reditelj Vladimir Lazić i glumica Dušica Novaković, sa kojima ćemo razgovarati o predstavi "Cigani lete u nebo" koja će 26. maja 300-i put biti izvedena u Pozorištu na Terazijama.

Mađioničari Piksi i Zeka pokazaće nam neki od njihovih sjajnih trikova.

U rubrici Hit jutra ugostićemo Branku Sovrlić koja će nam predstaviti njenu novu pesmu koja nosi naziv "Prva sam do srca tvog".

#Novo jutro

'