AKTUELNO

Komedija sa Kevinom Kostnerom i Suzan Sarandon o gubitničkom bejzbol timu i grupi devojci koja zavodi i "obučava" igrače.

Američka romantična sportska komedija "Duramski bik" (eng. "Bull Durham") iz 1988. godine očekuje gledaoce večeras od 22:30 časova na Pink 2. Film se delimično zasniva na ličnim iskustvima scenariste i reditelja Rona Šeltona, koji je verodostojno predstavio igrače i navijače bejzbol tima "Duram buls" iz Severne Karoline.  Film je postigao veliki komercijalni uspeh. Sportski časopis "Sport illustrated" ga je proglasio najboljim sportskim filmom svih vremena, a na Internet platformi "Rotten Tomatoes" postigao je najveći broj pregleda među 53 ostvarenja tog žanra.

Foto: www.imdb.com

Glavni junak Kreš Dejvis (Kevin Kostner) je trener nižerazrednih klubova koga šalju u bejzbol klub Durham Buls, sa reputacijom večitog gubitnika. Dejvis ima zadatak da bude mentor talentovanom Ebiju Njuku Lalušu (Tim Robins) i da ga nauči i bejzbolu i životu.   Već pri upoznavanju trener igraču daje nadimak "Meso".

Foto: www.imdb.com

Ubrzo se pojavljuje i Eni (Suzan Sarandon), profesorka engleskog i dugogodišnja grupi devojka ovog bejzbol tima, koja svake sezone odabere po jednog mladog igrača da bude njen učenik, ali i ljubavnik. Ona poziva u svoju kuću na večeru i Kreša i Ebija, ali trener se povlači tvrdeći da je već veteran za takva druženja. Njoj se to nije dopalo, ali uprkos neprijateljstvu oni, svako na svoj način, nastavljaju da obučavaju mladog Ebija za život i karijeru u višim ligama.

Foto: www.imdb.com

Vremenom, Ebi postaje sve zreliji čovek, koji je u vezi je sa Eni, uprkos činjenici da ona i Kreš ostvaruju sve bolji i prisniji odnos.

Foto: www.imdb.com

Ne propustite Kevina Kostnera i Suzan Sarandon u filmu "Duramski bik" večeras od 22:30 časova na Pink 2!

Sve novosti o najpopularnijim filmskim ostvarenjima koja će se emitovati na kanalu Pink 2 potražite na Facebook stranici klikom OVDE. Autor: J. P

#Bull Durham (1988)

#Film

#Pink 2

#Televizija Pink

'