AKTUELNO

Div iz Kupertina je navodno već sklopio saradnju sa ogrankom južnokorejske kompanije LG koja proizvode displeje.

Analitičari ističu da bi kompanija Apple ove godine mogla da predstavi tri nova iPhone-a, uključujući i model sa džinovskim ekranom od 6,5 inča.

Div iz Kupertina je navodno već sklopio saradnju sa ogrankom južnokorejske kompanije LG koja proizvodi displeje. LG Display će praviti OLED panele za iPhone XL koji će biti predstavljen u drugoj polovini ove godine, piše "Korea Herald".

Ono što je interesantno je podatak da će Samsung i dalje ostati dobavljač za OLED ekrane manjih modela, dok će LG Display proizvoditi panele samo za veći iPhone X.

Apple je navodno LG-ju platio 2,7 milijardi dolara za proizvodne linije OLED ekrana koje će se koristiti samo za iPhone uređaje.

Čuveni analitičar Min Či Kuo iz KGI Securities smatra da sva tri ovogodišnja modela iPhone-a neće imati "home" dugme, kao i da će dolaziti sa novim Face ID sistemom za prepoznavanje lica.

Prema kopiji izveštaja do kojeg je došao Appleinsider, čuvena kompanija navodno radi i na jeftinijem telefonu koji će imati LCD ekran od 6,1 inča, umesto OLED-a.

Taj uređaj će imati lošije specifikacije u odnosu na top modele, ali će mu i cena biti između 650 i 750 dolara, tvrdi Kuo.

#Mobilni telefon

#iPhone

'