AKTUELNO

Osumnjičeni da su nasmrt pretukli Martina su i ranije...

Dečaci iz Novog Kneževca osumnjičeni za ubistvo Martina Barne već sejali strah u Senti i okolini. Na društvenim mrežama više ljudi se oglasilo posle slučaja nasilja koje, kažu, nije retkost

Nekiod osumnjičenih za ubistvo Martina Barne (17) iz Novog Kneževca pre mesec dana su, navodno, jednom dečaku iz Sente "bokserom" razbili glavu, a pretukli su još jednog dečaka iz Novog Kneževca. Proteklih mesec dana Martin je bio izložen torturi tih momaka, dok su institucije to nemo posmatrale, kao i građani Novog Kneževca. Jedan od maloletnika je naposletku završio na "ušivanju".

Ovo je samo deo zaključaka i upozorenja koje su izneli zabrinuti roditelji na društvenim mrežama, kao i Igor Jurić iz Fondacije "Tijana Jurić". Njihove reakcije usledile su nakon jezivog slučaja, kada su Miloš D. (19) i Jovan D. (18) sa još dvojicom maloletnika od 15 i 16 godina, kako se sumnja, prošlog utorka uveče u parku nasmrt pretukli Martina.

Kako prenose mediji, jedan od povređenih dečaka je N. V. iz Sente. Njegova majka se oglasila nakon što je Goran Bibin iz Novog Kneževca, koji je dobro poznavao stradalog Martina Barnu, 19. septembra uveče napisao da je grupa nasilnika ubila Martina.

- Pre mesec dana i moj sin je zbog razbijene glave i bez svesti završio u Hitnoj i na ušivanju. Bez obzira na sve to počinilac je i dalje nastavio da šeta ulicama i eto do čega je sve to dovelo! Prašta im se jer nisu punoletni - komentarisala je A. S.

Miloš D. (19), Jovan D. (18) i još dvojica maloletnika iz Novog Kneževca, su, kako je saopštila policija, Martinu Barni "rukama i nogama zadali više povreda od kojih je on preminuo, a njegovo beživotno telo pronađeno je 18. septembra ove godine, u parku". Grupa mladića je uhapšena i Više javno tužilaštvo u Zrenjaninu im je odredilo pritvor do 30 dana.

Nije spavao u šupi

Majka stradalog Martina Anita, kojoj je poveren nakon razvoda, od tragedije skoro ne može da govori i ne daje izjave. To, pak, čini njen kolega Goran Bibin, koji tvrdi da Martin (na slici) nije bio konfliktan dečak. - Nije tačno da je spavao po šupama. On nije bio konfliktan. Nekada je bio ljut na majku jer je zahtevala disciplinu, pa je odlazio kod oca. Poznajem ga od malih nogu. U osnovnoj je bio odličan đak, trenirao je kajak. U srednjoj je popustio, ali bio je nestašan onoliko koliko i većina njegovih vršnjaka u tim godinama - tvrdi Goran Bibin.

#Smrt

#Ubistvo

'