AKTUELNO

Do grada Vilmingtona u Severnoj Karolini uspostavljen je pristup, rekao je visoki saobraćajni zvaničnik te američke savezne države, nakon što su reke nabujale od kiša, koje je donela oluja Florens, poplavile sve puteve do tog grada i potpuno ga odsekle.

Sekretar Ministarstva za saorabćaj Džejms Trogdon rekao je da je uspostavljena važna saobraćajnica do tog grada, u kojem živi oko 120.000 stanovnika, ali nije precizirao koji je to put niti je izneo druge detalje, prenosi AP.

Prethodno su, zbog teške situacije u kojoj se našao Vilmington, zvaničnici planirali da vazdušnim putem dostavljaju hranu i vodu za oko 120.000 ljudi zarobljenih u tom gradu.

Vilmington je osmi po veličini grad Severne Karoline, a njegovi stanovnici čekali su danas satima ispred prodavnica i restorana u nadi da će sebi obezbediti najosnovnije namirnice.

U drugim delovima te američke savezne države, spasioci nastoje da žitelje prebace što dalje od obala.

"Florens" je po površini i dalje ogromna i zahvata čak šest američkih saveznih država. Opasnost ne prolazi uprkos tome što se sada klasifikuje kao tropska depresija, stepen ispod tropske oluje.

Opasnost ove nepogode očigledna je kada se u obzir uzme činjenica da je do sada poginulo najmanje 17 osoba.

#SAD

#uragan

'