AKTUELNO

Predsednik Rusije odgovara danas na pitanja novinara.

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je da mu je potrebno vreme da odluči da li će se kandidovati za novi mandat na predsedničkim izborima 2018. godine.

- Posmatraću šta se dešava u zemlji, u svetu - rekao je Putin na tradicionalnoj godišnjoj konferenciji za štampu.

Ruski predsednik nazvao je "provokatorom" novinara, koji mu je tražio da pruži razloge zašto bi ljudi želeli ponovo da glasaju za njega.

- Uzimajući u obzir šta smo uradili, šta treba da uradimo i kako, odluka će biti doneta o tome da li ću učestvovati ili ne na predstojećim izborima - rekao je Putin.

Osvrćući se na izbor novog predsednika SAD, Putin je izjavio da očekuje normalizaciju američko-ruskih odnosa i da je spreman da poseti SAD ako ga izabrani predsednik Donald Tramp pozove.

- Ako me Tramp pozove da otputujem u SAD, naravno da ću otići - rekao je Putin.

On je dodao da očekuje promenu u odnosima dve zemlje i njihovu normalizaciju posle formiranja nove administracije u Beloj kući.

- Očekujem da se naši bilateralni odnosi promene i okrenu ka normalnoj međudržavnoj saradnji radi rešavanja problema sa kojima se suočavaju naše zemlje i ceo svet, pre svega u oblasti bezbednosti i ekonomskog razvoja - rekao je Putin.

I. P.

#Kandidatura

#Rusija

#Vladimir Putin

#predsednik

'