AKTUELNO

Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je danas da će uskoro odlučiti da li će kandidovati za novi šestogodišnji mandat na čelu države.

Putin je na ceremoniji dodele nagrada za mlade dobrovoljce rekao da će uzeti u obzir njihovu podršku kada bude odlučivao o kandidaturi na izborima 18. marta, preneo je Asošijetid pres.

"Motiv iza odluke bi jedino mogla biti želja da se poprave uslovi života našeg naroda, da naša zemlja bude moćnija, bolje zaštićena i s pogledom u budućnost", rekao je Putin i dodao da je za ostvarivanje tih ciljeva neophodna podrška i poverene javnosti.

On je rekao da će odluku doneti u "najskorijoj budućnosti" i da će imati u vidu današnji razgovor s mladim dobrovoljcima i njihovu reakciju.

Američka agencija navodi da Putinova izjava pokazuje jasnu nameru da će se kandidovati. Očekuke se da će objaviti odluku pošto gornji dom parlamenta kasnije ovog meseca označi formalni početak kampanje.

Rejting predsednika Rusije je iznad 80 odsto. Pored Putina, verovatno će se kandidovati ultranacionalista Vladimir Žirinovski i liberal Grigori Javlinski, kao i televizijska voditeljka Ksenija Sobčak, ćerka bivšeg gradonačelnika Sankt Peterburga koji je bio Putinov mentor 90-ih godina.

#Kandidatura

#Odluka

#Vladimir Putin

'