AKTUELNO

Zbog najavljene posete američkog predsednika i njegove odluke o zabrani putovanja građani dve zemlje su revoltirani.

Nekoliko hiljada ljudi okupilo se danas ispred Britanskog parlamenta u Londonu zahtevajući da Vlada povuče poziv američkom predsedniku Donaldu Trampu da dođe u državnu posetu Velikoj Britaniji.

Od kada je nedavno posetila Vašington, razgovarala s Trampom i pozvala ga da dođe u posetu narednog leta, u Velikoj Britaniji su poslednjih dana sve veće kritike protiv konzervativne premijerke Tereze Mej.

Foto: Tanjug

Demonstrati su danas u povorci prošli od Ambasade SAD do Parlamenta, uzvikujući "Neka te je sramota Terezo Mej!".

Dok Tereza Mej insistira da je Tramp dobrodošao, britanski poslanici raspravljaće 20. februara o peticiji u kojoj se traži da se državna poseta američkog predsednika Donalda Trampa Velikoj Britaniji spusti na nivo obične.

I u Parizu protiv Trampa

Oko 1.000 ljudi, među kojima brojni stranci koji žive u Francuskoj, okupilo se danas u Parizu protestujući zbog anti-imigracionog ukaza američkog predsednika Donalda Trampa koji je savezni sudija u SAD privremeno blokirao.

Predsednik SAD je u petak, 27. januara, do daljeg zabranio ulazak u zemlju sirijskim izbeglicama, a tromesečna zabrana izdavanja američkih viza uvedena je za državljane Irana, Iraka, Libije, Somalije, Sudana i Jemena.

N. Petričević

#Donald Tramp

#Francuska

#London

#Pariz

#Tereza Mej

'