AKTUELNO

Uoči najavljene posete predsednika Srbije Zagrebu, Hrvatsku je zahvatila proustaška histerija.

U toj kampanji prednjače portali Index.hr i Večernji list.

Naime, kobajagi liberalni i levičarski portal Index.hr nazvao je Vučića "bahatim četnikom" samo zato što je civilizovano reagovao na najavu premijera Hrvatske da će od Srbije tražiti ratnu odštetu.

- Srpski predsednik Aleksandar Vučić i deklarisani četnik, koga je hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović nedavno pozvala u službenu posetu Hrvatskoj, danas je u Beogradu primio evropskog komesara za proširenje Johanesa Hana. Tom prilikom Vučić je novinarima odgovarao na pitanja o poseti Hrvatskoj - piše index.hr.

-  Da sam na Plenkovićevom mestu, ne bih pokretao to pitanje - citira hrvatski portal Vučićevu izjavu i dodaje da je Vučić rekao da ga je zaprepastilo to što je premijer Andrej Plenković pokrenuo pitanje ratne odštete.

Vučić je danas na zajedničkoj konferenciji sa Johanesom Hanom sasvim civilizovano rekao:

- Da sam na Plenkovićevom mestu to pitanje ne bih pokretao. Plašim se da on i Hrvatska po pitanju ratne odštete ne samo da ne mogu ništa da dobiju, već mogu mnogo da izgube-

Sa druge strane Večernji list je optužio predsednika Srbije da pravi razdor mrđu Bunjevcima što je potpuna izmišljotina.

#Aleksandar Vučić

#Hrvatska

'