AKTUELNO

Pop zvezda ne može da se pomiri sa činjenicom da je novi presednik njene zemlje kandidat koji u izbornoj trci nije bio njen favorit.

Još uvek se ne smiruju strasti otkako je Donald Tramp izabran za novog predsednika Sjedinjenih Američkih Država - i dok su neki oduševljeni zbog toga, drugi pokušavaju na sve načine da mu se suprotstave, a među njima ima i mnogo muzičkih zvezda sa američke scene.

Foto: Donalt Tramp, Foto: Beta

Jedna od njih jeste i pevačica Kejti Peri koja je tokom burne kampanje bila velika podrška Hilari Klinton koja je izgubila na predsedničkim izborima. Kejti je rešila da se svojim gestom glasno suprotstavi novom američkom predsedniku i samim tim utiče na njegovu sliku kod miliona svojih fanova.

Foto: Kejti Peri, Foto: YouTube Printscreen

- Reči treba pretvoriti u dela, a posebno kad je reč o borbi protiv Trampa. Klinikama za žensko zdravlje donirala sam novac jer će žene uskoro biti među najranjivijim delovima društva- rekla je pevačica.

Ona je bila izrevoltirana zbog toga što je Tramp rekao da želi da zatvori klinike jer se tamo rade pobačaji, dok je Hilari Klinton imala drugačije mišljenje, kao i Kejti Peri.

- U klinikama za žensko zdravlje dobijaju se lekovi, kontracepcija i edukacija. Ja sam kao tinejdžerka tamo naučila kako funkcionišu stvari i kako mogu da se zaštitim jer moji roditelji nisu imali novca za osiguranje – rekla je Peri čija početna donacija iznosi nešto više od osam hiljada evra.

Foto: Kejti Peri i Hilari Klinton, Foto: YouTube Printscreen

Borbi protiv novoizabranog predsednika priključili su se Bijonse i Džej Zi, Bon Žovi, Barbara Strajsend i mnogi drugi.

Autor: D. Tanasijević

'