AKTUELNO

On je ocenio da je nova Vlada Hrvatske okrenuta ka negiranju i prećutkivanju srpskih žrtava

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta ocenio je uvredljivom i ponižavajućom - za proterane Srbe i čitav srpski narod - izjavu hrvatskog premijera Plenkovića, da je Ante Gotovina orijentisan na mir, saradnju, budućnost i stabilnost.

- Ante Gotovina je bio istaknuti član zločinačkog udruženja na čelu sa Tuđmanom koji su masovnim ubistvima i proterivanjem Srba, pljačkom, otimanjem i uništavanjem srpske imovine skoro u potpunosti ostvarili cilj Ante Pavelića, a to je etnički čista hrvatska država - istakao je Linta.

Prema njegovim rečima, odluka Plenkovića da za ministra odbrane postavi Damira Krstičevića, koji je pod višegodišnjom istragom za najteže ratne zločine, pokazuje da je i nova Vlada Hrvatske okrenuta prema prošlosti i glorifikaciji ratnih zločinaca i žrtava iz sopstvenog naroda, a negiranju i prećutkivanju srpskih žrtava.

Linta je, takođe, pozvao srpsko tužilaštvo za ratne zločine da počne daleko efikasnije da radi na procesuiranju svih krivičnih dela ratnih zločina nad Srbima koji su počinjeni tokom i posle hrvatskih vojnih akcija na području današnje Hrvatske i Bosne i Hercegovine

S. P.

#Ante Gotovina

#Hrvatska

#Miodrag Linta

#Vlada

'