AKTUELNO

Građani se uveliko prijavljuju za Vladine stimulacije za odmor. Krajem januara putuju oni koji su tokom praznika predali dokumentaciju, a pregovara se i sa banjama da obezbede popuste i za korisnike senior kartica.

Prvi građani koji će iskoristiti vaučere za 2018. godinu uveliko se pakuju, jer će već krajem januara uživati na destinaciji koju su odabrali.

Proteklih dana je 162 građana Srbije iskoristilo praznike da na šalterima Pošte predaju potrebnu dokumetnaciju i prijave se za vaučere. Među njima je svaki treći bio penzioner.

Ove godine odobreno je 80.000 vaučera, jer je od 2015. godine, kada su se prvi put pojavili, interesovanje građana sve veće.

- Zainteresovani građani su počeli da podnose prijave za dodelu vaučera već od 1. januara u dežurnim poštama - kaže Renata Pindžo, pomoćnik ministra za turizam.

Uslovi su isti kao i prethodnih godina. Prijavu s potrebnom dokumentacijom korisnici predaju na šalterima JP "Pošta Srbije", najkasnije 30 dana pre početka realizacije aranžmana.

Pročitajte još: ŽIVELI SMO U ZABLUDI: Mont Everest NIJE najviša planina na svetu

Tačnije, period od dana podnošenja prijave do prvog dana korišćenja rezervisanog aranžmana ne može biti kraći od 30 dana. Dakle, prvi korisnici vaučera najranije se mogu očekivati 31. januara.

Prijavljivanje građana za boravak od minimum pet noćenja ove godine će trajati do 15. oktobra, a vaučeri mogu da se iskoriste do 20. novembra.

Foto: Pixabay.com

Ovo je četvrta godina da se dele vaučeri. Broj podeljenih vaučera se svake godine povećava, pa je tako prošle godine podeljeno 91.907 vaučera, što je apsolutni rekord. Prethodne godine građani su preuzeli 46.000 vaučera.

Spisak hotelijera i ugostitelja koji primaju goste sa Vladinim vaučerima bio je objavljen 29. decembra prošle godine. Do sada, za akciju podele vaučera prijavilo se već 195 ugostitelja.

Međutim, ovaj spisak objekata (trenutno 23 destinacije) se ažurira na nedeljnom nivou.

Spisak ugostitelja će bez sumnje biti sve veći, s obzirom na to da ih je lane bilo čak 916. Ponuda će biti bogata, a to potvrđuje i činjenica da objekte u kojima je građanima Srbije omogućeno da borave sa vaučerima rado biraju i turisti iz inostranstva.

#Srbija

#vaučeri

'