AKTUELNO

Još jedan lider Saveza za Srbiju Boško Obradović deli novinare na podobne i nepodobne. Obradović je iskoristio priliku da i u Skupštini Srbije izjavi da Pink i Informer nisu medijske kuće. Ministar Nebojša Stefanović kaže da opozicija ovim stavom pokazuje kako bi se obračunali sa pojedinim medijima kada bi došli na vlast.

Po ugledu na svog koalicionog partnera Dragana Đilasa, Boško Obradović vrti istu priču da novinari Pinka i Informera nisu novinari.

Deljenje medija na podobne i nepodobne krivićčne prijave protiv novinara i zatvaranje medijskih kuća koje im ne odgovaraju govori o tome kako bi izgledala Srbija kada bi opozicija došla na vlast, kaže ministar Nebojša Stefanović.

- Kako bi izgledala ta koalicija kada bi se vratili na vlast Đilas, Jeremić, Obradović i ostali članovi te koalicije. Kako bi Srbija u stvari izgledala medijski. Neko bi procenjivao na partijskim odborima da li je mediji podoban, da li novinara pretući…Ja sam toplo savetovao nekim novinarima, ima nekoliko prodavnica u Beogradu koje prodaju zaštitnu opremu, pa da nabave za svaki slučaj. Tada bi mediji koji ne prođu partijsku selekciju Saveza morali da budu zatvoreni. Ne daj bože da se pojavi neki novinar to jutro i da iznese neki stav, osim što će biti zatvorena kuća u kojoj radi još i može da računa da će da dobije batine. Još ako je žena, duple batine. Nema opravdanja za to! Da li ima medija koji se meni ne sviđaju? Ima. Da li ima medija koji pišu na način za koji mislim da je potpubno bezprizoran? To je njihovo pravo! Ja ako smatram da ima elemenata da tražim zaštitu, ja ću otići na sud - rekao je Stefanović.

On je podsetio da je bio satanizovan kada je pred sudom zatražio zaštitu od laži koje su o njemu pisane, dok sa druge strane kada Dragan Đilas podiže krivične prijave i vređa novinare to je doemokratija.

#Boško Obradović

#Mediji

'