AKTUELNO

Član Predsedništva SNS Nebojša Stefanović poručio je da Saša Janković novinare deli na podobne i nepodobne i da je na današnjoj konferenciji za medije pokazao kakav bi diktator bio da je nekim slučajem postao predsednik.

- Saša Janković deli novinare na podobne i nepodobne, nadam se da će na to reagovati novinarska udruženja. On neće ljudima da odgovori, on kaže ja biram ko je od vas novinar ko nije. To je najveći medijski mrak! Šta bi bilo da je Vučić rekao da nekome ne želi da odgovori na pitanje. Na šta bi to ličilo? Čovek koji se kandidovao da vodi zemlju, kome svi ljudi moraju biti isti i kada mu se ne sviđaju i kada mu se ne sviđaju njihovi stavovi…to je demokratijia - istakao je Stefanović.

Kako je dodao, Janković je glasao protiv prebrojavanja glasova na mestima na kojima je tvrdio da je promenjena izborna volja građana. On je istakao da su na svim biračkim mestima bili i posmatrači opozicije, koji su potpisivali zapisnike, te podvukao da nikakvih prekrajanja izborne volje nije bilo.

- Nikakvih prekrajanja izborne volje nije bilo osim Saše Jankovića koji je to uradio pogrešno obaveštavajući javnost. Nadam se da će neko od nadelžnih reagovati, uznemiravanje građana i pokazalo se da je to ozbiljna laž - istakao je Stefanović ukazavši da najnovija istraživanja javnog mnjenja pokazuju da je opozicija svojim ponašanjem izgleda naljutila građane, pa je popularnost Vučića u porastu.

On je ponovio da je Janković na konferenciji pokazao kakakv bi dikatatoir bio.

Čestitao Jankoviću na formiranju stranke

Funkcioner SNS Nebojša Stefanović čestitao je Jankoviću na formiranju političke stranke, primetivši da, prema najavama, Janković namerava politički da deluje sa ljudima bez integriteta.-Očigledno da je to sa Zoranom Živkovićem, sa takvim vedetama, novim neukaljanim ljudima od izuzetnog integriteta, to je očigledna politička platforma, koja oslikava budućnost Srbije kako je vidi Saša Janković i mi mu želimo da sa takvom politikom nastavi - rekao je Stefanović na konferenciji za novinare.On je rekao da je očigledno da Janković nekoliko dana posle izbora ne može više sa onima koji su ga podržavali kroz kampanju i na čijoj infrastrukturi je gradio kampanjske aktivnosti. - Što se nas tiče, neka mu je sa srećom - rekao je Stefanović.

- Saša Janković pokušava da deli Srbiju na one koji glasaju za njega i koji su dobri i na one koji su zli koji ne glasaju za njega i ne vide kakakv je on mesija. Potpuno je promašio elementarni koncept demokartije, po kome svako ima pravo da se ne slaže ili da se slaže. Neko ko hoće da vodi zemlju, mora do poštuje jednakost i odgovori i na ona pitanja koja mu se možda ne sviđjaju. Kod Saše Jakovića toga nema, postoje podobni novinari koji ga neće pitati kako je moguće da je lagao za 793 glasa - podvukao je Stefanović.

Da je Janković na čelu Srbije vladao bi medijski mrak, rekao je Stefanović i Saši Jankoviću čestitao formiranje stranke i podestivši da koncept demokratiije podrazumeva da dozvolite građanima da odluče, a 56 odsto je reklo da želi Vučića.

- Jednini koji je brutalno sve vreme zloupotrebljavao svoju funkcijnu je Janković, on je godinu i po dana vodio kampanju sa mesta zaštitnika građana - dodao je Stefanović.

Govoreći o protestima, on je ponovio da je reč o političkim protestima i izrazio očekivanje da će rušenje Zida plača biti poslednji nasilni čin. Stefanović je ukazao da nije moguće spontano okupljanje koje će trajati mesec dana, te da je skup potrebno prijaviti pet dana pre odžavanja. Skup mi, napomenuo je, trebalo da prijave organizatori, što oni koji protestuju žele da izbegnu.

#Nebojša Stefanović

#Saša Janković

#novinari

'