AKTUELNO

Svakodnevnim pretnjama zatvaranjem medija, ali i pretnjama zatvorom upućene pojedinim urednicima i novinarima, Dragan Đilas i njegovi koalicioni partneri nastavljaju sa ranijom praksom mešanja u uređivačku politiku i pokušajem uništavanja svega onoga što im se ne dopada, smatraju sagovornici Pinka.

Kako kažu, namere lidera opozicije da na pojedine medije stave katanac, a da urednike istih oteraju u zatvor dokaz su njegove želje da cenzurišu i uništavaju one koji im se ne dodvoravaju, a ne demokratije za koju se navodno bore.

Kažu i da ambicija Đilasa i njegovih koalicionih partnera da se hapse novinari predstavlja čist fašizam.

- Dragan Đilas pokušava da zloupotrebi zakon tako što tuži nas iz Informera za govor mržnje i kaže da mi vršimo rasnu diskriminaciju nad njim, to kao da je on neka viša ili druga rasa, ne znam kako to misli, je čist fašizam, jer on traži zatvor za mene i za urednika portala Informer Aleksandra Ignjatovića - izjavio je Dragan J. Vučićević, glavni urednik Informera.

Foto: TvPink Printscreen

Kako dodaje, da se Đilas pita, oterao bi ih u zatvor.

Da je ponašanje srpske opozicije ekstremno neodgovorno pokazuje i njihov dolazak ispred sedišta nezavisnog Regulatornog tela za elektronske medije i pritisak na članove REM-a da oduzmu frekvencije medijima koji im se ne dopadaju.

- To kad se Đilas, Jeremić, Boško Obradović skupe i odu ispred REM-a i traže da bude ukinuta neka televizija zato što se njima ne sviđa, nema nikakve veze sa demokratijom, to je čist totalitarizam, nasilje i fašizam - ocenio je Vučićević.

Međutim, kada im pokušaji da izvrše pritisak na nezavisne institucije i medije ne polaze za rukom, predstavnici opozicije nastavljaju sa pretnjama, koje idu dotle da i prvom čoveku Srbije i predsednici Vlade prete čak i vešanjem.

- Pretnje najvulgarnije, najgrublje, neko će s pravom reći fašističke pretnje, silovanjem, ubijanjem, vešanjem.. Poslednji koji su vešali su Nemci fašisti, dakle, nacisti na Terazijama su vešali ljude,to je iskustvo koje narod pamti, sad ako neka stranka hoće to da ponovi, onda je svako poređenje sa nacistima i fašistima apsolutno opravdano - istakao je marketinški stručnjak Nebojša Krstić.

Foto: TvPink Printscreen

- Istina je da oni nastavljaju tu politiku, politiku nasilja, hapšenja, silovanja, politiku vešanja. Setite se da su njihovi simpatizeri najavljivali da će ***ti po grobovima, želeli su ljudima koji im nisu istomišljenici najteže bolesti, da umru, radovali su se kada predsednik opštine umre nesrećnim slučajem - podsetio je Vučićević.

Sagovornici Pinka kažu da lideri opozicije više ne kriju da je njihova politika - politka mržnje, te da im je jedini cilj da ponovo dođu na vlast i obračunaju se sa onima koji im ne odgovaraju, političkim protivnicima, medijima i novinarima.

#Dragan J. Vučićević

#Nebojša Krstić

'