AKTUELNO

Direktor dnevnog lista "Srpski telegraf" Saša Milovanović osudio je ponašanje Sergeja Trifunovića koji se nakon istraživanja o radu njegovog humanitarnog fonda poziva obrušio na novinare uvedama, pretnjama i potivima na nasilje.

Milovanović je gostujući u emsiji “Novo jutro” na Televiziji Pink rekao da se Trifunović na složio da svojim pratiocima na Tviteru koji su napisali da se “ novinarima treba naje*ati majke”.

- Pričam o Sergeju Trifunoviću političaru, a ne o glumcu - naveo je Milovanović i objasnio da je povod za takvu reakciju bilo istraživanje Srpskog telegrafa o radu fondacije čiji je direktor Sergej Trifunović, a upravnik Ratomir Antonović, a koji, kako je dodao, barataju milionima za koje niko ne zna kako.

Prema njegovim rečima, Srpski telegraf je pomagao sve akcije pomoći deci, na bilo koji način.

- Međutim, ovde dolazimo do situacije gde stoji slika deteta za koje se skuplja novac, a dete je od maja na lečenju u Americi besplatno, što su roditelji potvrdili. To je u namanju ruku nemar i potpuna neažurnost - rekao je Milovanović.

To kako je dodao, ostavlja prostor i da se postavi pitanje eventualne zloupotrebe.

- Zašto je na spisku devojčica koja je već na lečenju, što su njeni roditelji potvrdili. Zar nema još dece kojima je potrebna pomoć? - rekao je Milovanović i dodao:

- Kada ukažemo da postoji mogućnost za mahinacije, sledi salva uvreda i pretnji, onda veliki heroj Tifunović postavi fotografiju novinarke koja je radila svoj posao i poziva da se lomimo i vešamo -

- Ne možete pet godina da nemate nikakvu kontrolu nad stotinama hiljada, milionima evra koje okreće neko. Mi ne znamo ko radi u toj fondaciji, da li su plaćeni ili volontiraju, kako određuju plate… sve ide od novca koje ljudi izdvajaju za lečenje dece -dodao je on.

Foto: RTV Pink

Gosti “Novog jutra” osvrnuli su se i na posetu predsednika Srbije Aleksandra Vučića Kini, ukazavši na njen veliki značaj.

Urednik ekonomske rubrike u dnevnom listu "Večernje novosti" Dušan Stojaković je napomenuo da je Srboija dobila nekoliko značajnih ugovora.

- Pratimo koliko će se brzo realizovati, nećemo baš sutra osetiti boljitak, ali to u perspektivi mnogo znači za našu ekonomiju i našu poziciju u regionu - istakao je Stojaković.

I direktor Beogradske filharmonije Ivan Tasovac je ukazao na pozitivne aspekte Vučićeve posete Kini.

Foto: RTV Pink

- Mislim da je ova poseta predsednika Vučića neverovatno značajna za Srbiju,a i za čitav region - rekao je Tasovac.

#Saša Milovanović

'