AKTUELNO

On je rekao da ne želi da zvuči neskromno, ali da je Srbiji potreban takav predsednik.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je na godišnjoj konferenciji za novinare da je za vreme njegovog mandata preokrenuta slika o Srbiji i da veruje da kao predsednik države u odnosu na Srbiju nije napravio nijednu grešku.

- Mislim da kao ličnost nisam stekao nijednog neprijatelja i suparnika, ali su politička opredeljenja takva da sam od mnogih političara, ali i redakcija dočekan na nož - rekao je Nikolić u obraćanju novinarima u zgadi na Andrićevom vencu.

Nikolić je rekao da je za pet godina njegovog mandata preokrenuta slika o Srbiji u svetu, da je zemlja vraćena u red država koje svi priznaju, cene i poštuju, te istakao da možemo da očekujemo prisustvo velikog broja stranih državnika, kada sledeći predsednik bude inaugurisan, što nije bio slučaj kada je on stupio na dužnost.

On je istakao da Srbija zaslužuje da bude bude pominjana i isticana, da ne sme da bude skrajnuta, ponižavana i vređana.

Tako je pomenuo da se prilikom obeležavanja Prvog svetskog rata nije dogodilo da krivica bude svaljena na jednog Srbina, da nije uspeo da prođe predlog rezolucije o Srebrenici, niti pokušaj da Kosovo postane član UNESKA.

On je istakao da će do Božića doneti konačnu odluku o ponovnoj kandidaturi.

- Nisam neskroman, ali je Srbiji potreban ovakav predsednik. Nisam ni skroman. Da sam skromniji okrenuo bih se potrebama porodice - poručio je on.

I. P.

#Božić

#Predsednički izbori

#Tomislav Nikolić

#predsednik

'