AKTUELNO

Srpska lista danas je saopštila da Marko Jakšić pokazuje da želi da se pitanje Kosova i Metohije ne reši, pa da u nekom novom sukobu ponovo zasedne u fotelju i na mukama naroda profitira.

- Posle Nataše Kandić, Sonje Biserko, Aljbina Kurtija i nekadašnji nezvanični gospodar života i smrti, otkaza i radnih mesta na severu KiM, Marko Jakšić je napao svoju državu, predsednika Vučića i Srpsku listu, a hvalio one koje je nebrojeno puta sa govornica vređao poput tragično nastradalog Olivera Ivanović i Savu Janjića - stoji u saoštenju.

Kako navode, Jakšić, "nikada izabrani lider za vreme čije vladavine je strah bila reč koja je opisivala život Srba na severu Kosmeta", je prešao sve granice pristojnosti.

- Jakšić nikada, pa ni sada neće reći da je stotinama puta gurao tuđu decu u sukobe na Mitrovačkom mostu i na barikade, nakon kojih su neretko ostajali bez ruku, nogu ili očiju, a iza leđa te iste dece rado koristio fondove vlade Kosova za lično bogaćenje. A kada smo kod fondova, poznato je koliko je zgrada ostalo neizgrađeno u Kosovskoj Mitrovici, iako su redovno isplaćeni radovi od strane države Srbije, kao da su završeni, ali se zato čak i javno govori o njegovim nekretninama po centralnoj Srbiji i inostranstvu - kaže se u saopštenju.

Navode i da "nije bio gadljiv" i da svom bratu obezbedi najunosnije poslove u snabdevanju Studentskog centra u Kosovskoj Mitrovici, a sve pod parolom zaštite interesa - valjda porodičnih.

Jakšić je danas izneo niz kritika na račun aktelne vlasti i njene politike prema KiM.

#Marko Jakšić

#Srpska lista

'