AKTUELNO

Srpska lista licemernim smatra to što udruženja Slaviše Ristića i Marka Jakšića pitaju predsednika Srbije zašto ne vrati temu Kosova i Metohije pod okrilje Ujedinjenih nacija i poručuju da to pitanje treb a da postave svojim mentorima iz Saveza za Srbiju.

U saopštenju dostavljenom medijima Srpska lista u tom pitanju vidi i licemerje "Đilasovog i Jeremićevog Saveza za Srbiju".

- U želji da lažima prikriju istinu, da svoje pajtose iz Saveza za Srbiju aboliraju od odgovornosti, ili iz straha da ih Jeremić i Đilas ne izbace iz svog klana, Jakšić i Ristić pitaju predsednika Vučića zašto ne vrati pitanje Kosova i Metohiju pod okrilje Ujedinjenih nacija - navodi Srpska lista i poručuje da bi bilo logičnije da to pitanje postave svojim sadašnjim političkim pokroviteljima koji su za vreme svog režima izmestili pitanje Kosmeta iz, za nas, povojjnijeg okruženja i prebacili u Brisel.

U saopštenju Srpske liste navodi i da bi trebalo da ih pitaju zašto su 2011. godine uspostavili granicu prema centralnoj Srbiji, zašto su blokirali budžete srpskih opština, zašto su Srbima na Kosovu i Metohiji smanjivali kosovski dodatak, zašto su ih obespravili sa pasošima koji ničemu ne vrede, zašto su ćutali kada su nas proterivali 2004.

- Odgovore za antidržavno delovanje gospodo Jakšić i Ristić morate pronaći među onima sa kojima danas zajedno duvate u istu tikvu, a za čiji račun, pokazaće vreme pred nama - poručuju iz Srpska lista.

#SZS

#Srpska lista

'