AKTUELNO

Premijer Duško Marković, pokušava da se izvuče odgovornosti pred građanima Crne Gore zbog odlaska svog oficira na proslavu Oluje u Knin, a zaboravio je da su u hrvatskoj akciji Oluja proterani i stradali i oni koji su se izjašnjavali kao Crnogorci.

Naime, Vlada Crne Gore sinoćnim saopštenjem pokušava da demantuje izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića da je zvanična Podgorica obećala da će Crna Gora voditi računa o interesima Srbije u kontekstu za nju značajnih datuma. Iz Vlade je kasno sinoć saopšteno da premijer Duško Marković nije tako nešto obećao tokom posete Beogradu 2017. godine, a zaboravlja da su Hrvati u zločinačkoj akciji Oluja proterali i Crnogorce.

Reakcija Vlade u Podgorici usledila je u kontekstu poteza zvanične Podgorice da na godišnjicu proslave Oluje pošalje vojnog atašea Ivana Mašulovića, zbog čega je u utorak reagovao predsednik Srbije Vučić.

- Trudio sam se da sa Crnom Gorom imamo najbolje moguće odnose. Podsetiću na reči premijera Duška Markovića sa zajedničke konferencije za novinare u Beogradu: "Crna Gora će da vodi računa o interesima Srbije i pred važne i značajne datume i važna i značajna pitanja i Crna Gora će da se konsultuje sa Srbijom i da vodi računa o tome". Imali smo i slučaj slanja njihovih oficira u NATO misiju na Kosovu, imali smo i ovaj slučaj - rekao je Vučić.

Zvanična Srbija, kao i javnosti u Crnoj Gori sa pravom su osudili slanje crnogorskog vojnog atašea na proslavu Oluje.

#Crna Gora

#Duško Marković

#Oluja

'