AKTUELNO

Više političkih partija i gradjanskih aktivista osudili su učešće vojnog atašea Crne Gore u Hrvatskoj Ivana Mašulovića na proslavi 23. godišnjice vojne operacije "Oluja", karakterošući taj gest neprimerenim i veleizdajom.

- Crna Gora koja se gradi na antisrpstvu i koja slavi progon 250.000 srpskih civila ne služi svojim državljanima na čast, nego za bruku - ocenio je u izjavi medijima poslanik Demokratskog fronta Slaven Radunović i zatražio hitnu sednicu parlamenta o tom postupku.

Predstavnik Ujedinjene Crne Gore Vladimir Dobričanin kazao je da je reč o "sramoti koja će doveka pratiti Crnu Goru".

Vlada i Ministarstvo odbrane nisu se oglašavali povodom učešća Mašulovića na proslavi u Kninu.

Odgovornost za odlazak Mašulovića na proslavu traže potpisnici peticije, predvodjeni čelnicima Gradjanske alijanse Borisom Raonićem i LGBT Forum progresa Bojanom Jokić.

U tekstu peticije stoji da Crnoj Gori, kao državi koja je pružila utočište žrtvama "Oluje", ne priliči da "slavi zločin nad civilima".

- Smatramo stoga nedopustivim prisustvo predstavnika zvanične Crne Gore na proslavi ovog dogadjaja, jer ne želimo da se rugamo bilo čijim žrtvama. Zato tražimo odgovornost za onog ko je u naše ime odlučio da zločin treba slaviti - piše u tekstu na sajtu peticije 24.com.

Mašulović je nedavno postavljen na dužnost vojnog atašea, a bio je pomoćnik u Ministarstvu odbrane Crne Gore.

#Civili

#Crna Gora

#Opozicija

'