AKTUELNO

Hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović neće doći u zvaničnu posetu Srbiji, nakon što je predsednik Srbije uporedio Hrvatsku i Hitlerovu Nemačku, piše zagrebački Jutarnji list i "najavljuje" duboko zahlađenje odnosa sa Srbijom.

-Nakon poslednjeg istupa Aleksandra Vučića, koji je uporedio Hrvatsku i Hitlerovu Nemačku, nemoguće je čak i razmišljati o intenziviranju odnosa između naših država - prenosi list, pozivajući se na izvore iz državnog vrha.

Kako je izvor rekao, sledi "duboko zahlađenje odnosa sa Srbijom na neodređeno vreme".

- To, recimo, znači da nema govora o poseti predsednice Kolinde Grabar-Kitarović Srbiji, iako postoji poziv predsednika Vučića. Isto tako, neko vreme ne treba očekivati ni susrete viših vladinih zvaničnika Hrvatske i Srbije - naveo je izvor.

On je ocenio i da je Vučić svojom izjavom populistički zaoštrio situaciju.

- Srpsko vođstvo je strahovito uzrujala prisutnost Izraela i SAD na obeležavanju Oluje, jer vlasti u Beogradu već dugo uveravaju tamošnju javnost kako Srbija ima sve više saveznika. Onda vide izraelske pilote iznad Knina, i svima je jasno da to nije istina, nego je Hrvatska u puno boljoj poziciji - ocenio je neimenovani zvaničnik.

#Aleksandar Vučić

#Hrvatska

#Kolinda Grabar Kitarović

#Poseta

#Srbija

'