AKTUELNO

Svetska štampa ne prestaje da se bavi slučajem korupcionaške afere čiji je glavni akter Patrik Ho, blizak saradnik Vuka Jeremića.

Novi detalji kojima se bave svetski mediji je treće odbijanje Hoove žalbe za puštanje iz pritvora. Postavlja se pitanje da li će propali tajkun konačno početi da sarađuje sa sudom i otkriti za kakve usluge je milione dolara uzeo Vuk Jeremić, dok je bio na čelu UN

Bivši ministar unutrašnjih poslova Hongkonga i pajtaš Vuka Jeremića, Patrik Ho koji trenutno boravi u SAD u zatvoru jer mu se na teret stavlja davanje mita afričkim zvaničnicima u vrednosti od oko tri miliona evra, sve čini ne bi li ga pustili iz pritvora.

Nakon što je ovom belosvetskom lopovu, 17. maja odbijena mogućnost plaćanja kaucije u postupku u kojem je optužen za korupciju u UN, jer su njegovi mailovi u kojima nudi mito članu Generalne skupštine Samu Kutesu postali su deo sudskog procesa, Patrik Ho sada zahteva da Apelacioni sud poništi odluku nižeg suda o odbijanju kaucije.

Tajkunu Hou je već tri puta odbijena žalba i izlazak iz pritvora, ali do početka suđenja ima još pet meseci pa može i dalje da se žali, ali kako se čini uzalud jer je već odavno sud provalio sa kakvim muljatorom ima posla.

Jeremićev pajtaš se suočava sa optužbama da je davao mito vladinim zvaničnicima u Ugandi i Čadu u vrednosti od tri miliona evra! On je u pritvoru od novembra prošle godine, pošto je uhapšen u Njujorku.

Tajkun Ho je pozvao Apelacionog sud da počne raspravu po hitnom postupku pred suđenje koje počinje u novembru.

- Produženje pritvora je nepotrebno i štetno za Hoa - naveo je njegov advokatski tim u žalbi, koju su ispisali na 28 strana.

Oni su ponudili sudu nagodbu da se kaucija poveća, a Ho bi kao garanciju založio i imovinu majke i brata.

Kada je video da je đavo odneo šalu, Ho je bio spreman i na nagodbu za kućni pritvor, ali sud imajući u vidu sa kakvim kriminacem ima posla, odbio je i ovaj predlog.

Podsetimo da su američki istražitelji izrazili posebnu želju i za sumnjive poslove koje je uhapšeni Patrik Ho sklapao sa Vukom Jeremićem dok je on bio predsednik Skupštine UN.

Lider Narodne stranke Vuk Jeremić nalazi se pod istragom FBI zbog sumnjivih poslova sa belosvetskim lopovima koji su u SAD pohapšeni i optuženi za pranje para i korupciju.

#Ujedinjene nacije

#Vuk Jeremić

'