AKTUELNO

U saopštenju SNP navodi se da je važno oformiti posebnu radnu grupu koja bi definisala mere odbrane za slučajeve plasiranja "lažnih vesti" i vođenja "specijalnog rata" protiv Srbije.

Srpska narodna partija predložiće Vladi Republike Srbije da oformi posebnu radnu grupu koja bi definisala mere odbrane za slučajeve plasiranja "lažnih vesti" i vođenja "specijalnog rata" protiv Srbije.

Naša zemlja se poslednjih nedelja nalazi na otvorenom udaru "lažnih vesti" (eng. fake news) koje se plasiraju sa ciljem izazivanja tenzija, destabilizacije društva i urušavanja državnog poretka Republike Srbije.

Termin "lažne vesti" je već godinama unazad zastupljen u međunarodnoj zajednici, a sve više država u svetu, poput Velike Britanije, Francuske i Indije, planira donošenje zakona kojima bi plasiranje "lažnih vesti" bilo najoštrije sankcionisano.

Nedavno je i Rusija bila meta "lažnih vesti", kada je u Ukrajini plasirana vest o lažiranoj smrti ruskog novinara Arkadija Babčenka u Kijevu.

Očigledno je da se Srbija, kao i Rusija, nalazi na udaru velikog broja inostranih bezbednosnih struktura koje su spremne da učine sve kako bi našu zemlju onemogućile da vodi čvrstu i odgovornu politiku zaštite našeg teritorijalnog integriteta i suvereniteta po pitanju Kosova.

#Srpska narodna partija

'