AKTUELNO

Odbornička grupa "Jedinstvena Srbija - Ruska stranka - SNP", koja u Skupštini Grada Niša ima pet odbornika, pristupila je Srpskoj naprednoj stranci.

Potpredsednik Jedinstvene Srbije, istovremeno i predsednik Okružnog odbora te stranke u Nišavskom okrugu i šef odborničke grupe "Jedinstvena Srbija - Ruska stranka - SNP", Nikola Ilić na konferenciji za novinare u Nišu istakao je razloge zbog kojih je njihova odluka o priključenju Srpskoj naprednoj stranci bila jednoglasna.

- Nama je najveća motivacija za dolazak u Srpsku naprednu stranku politika našeg predsednika Aleksandra Vučića koja na uspešan, hrabar i mudar način donosi rezultate na međunarodnom i domaćem planu. To je politika novih autoputeva, novih bolnica i fabrika, a mi Nišlije smo najbolji svedoci svega toga - istakao je Ilić.

Član Predsedništva Srpske napredne stranke i šef odborničke grupe stranke u Skupštini Grada Niša prof. dr Zoran Perišić zahvalio je dosadašnjim koalicionim partnerima na iskrenom potezu da sa funkcionerima i brojnim članstvom Jedinstvene Srbije u Nišu dođu u Srpsku naprednu stranku i istakao da se radi o potezu na lokalu, te da ovaj potez nije u vezi sa političkim dešavanjima na nivou Republike.

- Ne dešava se nikakvo prekomponovanje vlasti. Svi sporazumi koje smo imali sa Jedinstvenom Srbijom ostaju na snazi, ali ova odbornička grupa prelazi u okrilje Srpske napredne stranke i ja im od srca čestitam - rekao je Perišić.

Priključenjem Jedinstvene Srbije Srpskoj naprednoj stranci u Nišu bez odbornika u Skupštini Grada Niša ostala je i Srpska narodna partija čija je odbornica pristupila Srpskoj naprednoj stranci, saopštila je Služba za informisanje SNS.

#Niš

#SNS

'