AKTUELNO

Premijer Srbije boravi u poseti Veneciji.

Predsednik srpske vlade Aleksandar Vučić sastao se sa predsednikom italijanske regije Veneto Lukom Zajom.

Sastanku je, u okviru srpske delegacije, prisustvovao i proslavljeni fudbaler milanskog Intera Dejan Stanković.

Premijer Vučić  je italijanskim kompanijama i predstavnicima različitih proizvodnih sektora predstavio mogućnosti za investiranje u Srbiji.

Foto: Tanjug

Premijer Vučić je pozitivno ocenio saradnju Srbije i Italije na međunarodnom i regionalnom planu, dok su bilateralni politički odnosi na nivou strateškog partnerstva bez otvorenih pitanja.

On je istakao da afirmacija regionalne saradnje i politika dobrosusedstva ostaju ključni prioriteti Srbije i dodao da je za Srbiju od velikog značaja aktivan angažman Italije u okviru Centralnoevropske inicijative i Jadransko-jonske inicijative.

Od posebnog značaja je saradnja sa Italijom u okviru drugog stuba Jadransko-jonske strategije sa glavnim tematskim okvirom i ciljem "Povezivanje regiona".

Premijer Vučić je istakao da je veliki broj kompanija iz regije Veneto već prisutno u Srbiji, ali da naše tržište postaje sve zanimljivije i da očekuje veći broj investitora iz Italije. - Srbija je pre dve godine krenula u teške i bolne reforme.

Da sam na vašem mestu i da želim da zaradim nešto novca i da uložim u neku zemlju, išao bih u Srbiju - zaključio je premijer Vučić i pozvao italijanske investitore da svoj kapital investiraju u Srbiji.

S.M.

#Aleksandar Vučić

#Poseta

#Venecija

'