AKTUELNO

Koji su to centri moći platili da se fabrikuju afere o Siniši Malom, pitala je danas poslanica SNS Aleksandra Tomić komentarišući raspravu u Skupštini Srbije o novom ministru finansija, te najavila da će da navede sve afere koje se Malom pripisuju, a da za to nema materijala.

Tomić je prethodno, a replicirajući potpredsednici Narodne stranke Sandi Rašković Ivicć rekla da neće dozvoliti da Malog "moralno razvlače" oni koji bi da opravdaju novac od tajkuna sa zapada", a koji su sada pohapšeni.

- Treba opravdati osam miliona evra za predsedničku kampanju i produkovane afere za te pare. Nijednog trenutka se ovde nije govorili o ekonomskoj politici - rekla je Tomić odgovarajući na kritike Rašković Ivić, koja je inače potpredsednica Narodne stranke Vuka Jeremića.

A reagujući na kritike da je nivo demokratije smanjen dolaskom SNS na vlast, Tomić je navela da je jedan engleski časopis objavio da je u Srbiji nivo demokratije u oblati finansija i prava do 2012. godine bio na nivou "hibridnog režima", a da je od 2012. godine "Srbija u demokratskom režimu sa određenim izazovima kao i SAD".

Ona je kao dobar ocenila predlog da Mali preuzme resor finansija dobar, dodala da ima podršku poslanika SNS-a i to ne samo zato što je član Predsedništva stranke, već i zbog toga što je "najkvalitetniji za to mesto".

- Određene afere su zaista plaćene da se vrte u javnosti, da se omalovaži neko kao što je Mali - rekla je Tomić, dodajući da je on "kvalitetan čovek i kadar".

Ona je navela da Malog za ministra finansija kvalifikuju rezultati - prepolovljen dug grada, konsolidovane finansije, deficit smanjen četiri puta, smanjena nezaposlenost,,,

- Promenio se investiticioni ambijent, građevinske dozvole se izdaju za 12 dana, prošle godine je izdato građevinskih dozvola za milion kvadrata, a za četiri godine za dva miliona kvadratnih metara - navela je Tomić.

O doktoratu Malog se, dodala je, stalno priča da bi se ponavljanjem laž uspostavila kao istina.

Jer, kako je navela, doktorat, pre nego što dođe na odbranu, mora da prođe Nastavničko veće i Senat Univerziteta, pa ako su, kaže, svi profesori rekli da nije plagijat i pustili kandidata da brani rad, onda to ne može da bude plagijat.

#Aleksandra Tomić

#Siniša Mali

#Skupština Srbije

'