AKTUELNO

GO SNS Šabac naveo je u saopštenju da je Nebojša Zelenović umešan u brojne afere, zloupotrebe i malverzacije, te nema prava da govori o poštenju i principima evropskih vrednosti.

Gradski odbor SNS Šapca reagovao je danas povodom otvorenog pisma lidera Zajedno za Srbiju Nebojše Zelenovića upućenog organizatorima sastanka na FPN i predstavnicima EU, ističući da je on poslednji čovek u Srbiji koji treba i može da govori o poštenju, kao i o principima evropskih vrednosti.

- Kao prvo gospodine Zelenoviću zaboravili ste da ste vi jedan od onih koji su bili na čelu grupacija prilikom upada u državne institucije kao što su RTS i PU Lučani. Sve sa testerama i fantomkama koje su sve samo ne osnovne vrednosti demokratije - navodi GO SNS Šapca u saopštenju.

Oni navode i da EU ne prepoznaje demokratiju u obliku u kojem je shvata Zelenović.

- Vi ste čovek sa krivičnom prijavom za zloupotrebu budžeta grada kojim rukovodite i vaš krivični postupak je u toku. Preveliki je broj vaših afera da bi ih sada nabrajali ali mislimo da ste poslednji čovek u Srbiji koji treba i može govoriti pre svega o poštenju a potom i o principima evropskih vrednosti - poručuju šabački naprednjaci.

Oni napominju da su osuđeni i Zelenovićevi saradnici koji su kupovali glasove u njegovo ime i da je o tome javnost davno upoznata.

Smatraju da je to glavni razlog zašto nema nikakav odgovor, jer evropski zvaničnici vode računa o tome kome odgovaraju.

- Više od dva meseca članovi i simpatizeri SNS, koja je na izborima 2016. osvojila pojedinačno najveći broj glasova, protestuju protiv vas pa niste našli za shodno nijednom da im se obratite, a ovamo su vam usta puna demokratije. Vise od dva meseca mirnih protesta bez ijednog incidenta g. Zelenovicu sto mogu potvrditi i svi naši sugrađani. Ali to je valjda taj princip tišine koji spominjete u svom pismu, a koji primenjujete isključivo na svojim građanima - navodi šabački SNS.

Oni kažu i da je Zelenović kao lice sa krivičnom prijavom i brojnim aferama iza sebe najmanje kompetentan da se dogovora sa bilo kim, a s obzirom na da je istinu davno prestao da govori ne treba da ga čudi što se dopisuje sam sa sobom.

- Ne možete se ni sa Evropom ni sa nama dogovoriti da je normalno tući novinarke po Srbiji, pretiti silovanjima, mahati vešalima i testerama, a ponajmanje pretiti čelnim ljudima države i njihovoj deci - ukazao je GO SNS.

Oni pozivaju Zelenovića da raspiše izbore u Šapcu i sprovede na način na koji želi, jer je u prilici da diktira uslove.

#SNS

#Šabac

'