AKTUELNO

Predsednik Srbije nalazi se u Bakuu, gde je za njega priređen svečani doček uz najviše vojne počasti, a azerbejdžanski mediji prate Vučićevu posetu praktično iz minuta u minut.

Poseta predsednika Srbije Aleksandra Vučića udarna je vest, kako u Srbiji, tako i u Azerbejdžanu, pa tako veliki broj medija opširno izveštava o ovom događaju.

O tome koliko je Vučićeva poseta posebna, svedoči i doček koji je svečano priredio predsednik Azerbejdžana Ilham Alijev.

Kako prenose mediji, počast Srbiji odata je i kroz zastave naše zemlje koje su primetne na ulicama glavnog grada Bakua, a pre svega na trasi kojom se kreće predsednik Vučić.

Foto: Informer/Printscreen

Foto: Informer/Printscreen

Foto: Informer/Printscreen

Za srpskog predsednika na aerodrom je stigla i predsednička limuzina, što je još jedan znak posebne časti koja je ukazana Vučiću.

Foto: Tanjug

Foto: Tanjug

Dvojica predsednika trenutno razgovaraju "u četiri oka", a nakon toga biće održan plenarni sastanak dve delegacije.

Foto: Tanjug

Inače, predviđeno je potpisivanje više bilateralnih dokumenata, uključujući Zajednički akcioni plan o strateškom partnerstvu između Srbije i Azerbejdžana na koji će potpis staviti Vučić i Alijev.

Kasnije tokom dana azerbejdžanski premijer Novruz Mamadov će prirediti svečani ručak za srpsku delegaciju dok će uveče predsednik Ilham Alijev prirediti svečanu večeru.

Pročitajte još: Vučić i Alijev o daljoj saradnji i partnerstvu. ZA VUČIĆA U BAKUU PRIREĐEN SVEČAN DOČEK UZ SVE VOJNE POČASTI (FOTO)

#Aleksandar Vučić

#Azerbejdžan

'