AKTUELNO

Svečani doček biće priređen u 10.30 časova, dok će 15 minuta kasnije zakazan susret dvoje predsednika.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas počinje zvaničnu dvodnevnu posetu Hrvatskoj, gde će se sastati sa hrvatskim državnim vrhom.

Takođe, kako je najavljeno, učestvovaće na poslovnom forumu privrednika dve zemlje, a u utorak će posetiti Vrginmost i potom govoriti na Skupštini SNV i ZVO.

Svečani doček predsednika Srbije biće priređen u 10.30 sati ispred sedišta hrvatske predsednice na Pantovčaku, da bi u 10.45 sati počeo "tet-a-tet" susret predsednice Kolinde Grabar Kitarović i predsednika Vučića, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Srbije.

Foto: Tanjug

Planirano je da sastanak dvoje predsednika traje jedan sat, da bi u 11.45 počeli bilateralni razgovori zvaničnih delegacija Srbije i Hrvatske. Grabar Kitarović i Vučić obratiće se medijima u 12.30 sati.

Potom će srpski predsednik otići u Vladu Hrvatske, gde će u 13.35 sati imati "tet-a-tet" razgovor sa premijerom Andrejem Plenkovićem. Sastanak predsednika Vučića i predsednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića planiran je za 15.15 sati.

Foto: Beta

U 16 sati predviđeno je obraćanje Grabar Kitarović i Vučića na Hrvatsko-srpskom privrednom forumu u Hrvatskoj privrednoj komori.

Sastanak predsednika Vučića i predsednice Grabar Kitarović sa polaznicima Akademije SNV i predstavljanje projekta "Budućnost Srba u Hrvatskoj", biće održan u 16.45 sati u Mitropoliji zagrebačko-ljubljanskoj.

Predsednik Srbije će sutra, drugog dana posete, u 10 sati u Vrginmostu imati sastanak sa stanovnicima tog mesta, obići osnovnu školu "Gvozd", i posetiti jednu porodicu.

Predsednik Vučić će se po podne, u 16 sati u Zagrebu, obratiti na Drugoj velikoj skupštini SNV i ZVO u dvorani Lisinski, navedeno je u saopštenju.

Pročitajte još: Tolnauer: Samo politički i nacionalni daltonisti mogu biti protiv posete Vučića

Pročitajte još: DODIK: HRVATI BESNI JER JE VUČIĆ LIDER NA BALKANU, Zato hoće da ga 'linčuju' - Aleksandru želim svu sreću u Zagrebu!

#Aleksandar Vučić

#Kolinda Grabar Kitarović

#Poseta

#Zagreb

'