AKTUELNO

Predstavnici Venecijanske komisije danas su u razgovoru sa ministarkom za evropske integracije Srbije Jadrankom Joksimović ukazali da je tokom sprovođenja reformi u pravosuđu, kroz ustavne amandmane, neophodna i važna komunikacija svih aktera od kojih i zavisi njena realizacija i da su upravo iz tih razloga želeli da čuju stavove svih, saopštila je Vlada.

Kako je navedeno, ministarka je tokom razgovora u Beogradu kazala da je Srbija u otvorenom i inkluzivnom procesu debate svih zainteresovanih subjekata, pripremila predlog ustavnih amandmana koje smo poslali Venecijanskoj komisiji, čije odgovore i preporuke očekujemo u junu.

Navela je da su od izuzetnog značaja reforme u poglavlju 23. zbog potrebe jačanja nezavisnosti i efikasnosti pravosuđa u Srbiji.

Ministarka za evropske integracije pozdravila je otvorenost i zainteresovanost delegacije Venecijanske komisije da u direktnim razgovorima sa svim ; zainteresovanim učesnicima ovog procesa dođu do adekvatnih saznanja.

Delegacija Venecijanske komisije - savetodavnog tela Saveta Evrope pruža pravnu pomoć državama članicama radi postizanja evropskih pravnih i institucionalnih standarda u segmentima demokratije, ljudskih prava i vladavine prava.

Pročitajte još: VUČIĆ: Srbija je spremna da prihvati preporuke Venecijanske komisije i primeni dobra iskustva kako bi unapredila vladavinu prava

#Aleksandar Vučić

#Evropska komisija

#Reforme

'