AKTUELNO

Ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović sastala se danas sa delegacijom Venecijanske komisije-savetodavnog tela Saveta Evrope koje pruža pravnu pomoć državama članicama radi postizanja evropskih pravnih i institucionalnih standarda u segmentima demokratije, ljudskih prava i vladavine prava.

Tokom razgovora, ministarka je istakla da je Srbija u otvorenom i inkluzivnom procesu debate svih zainteresovanih subjekata, pripremila predlog ustavnih amandmana koje smo poslali Venecijanskoj komisiji, čije odgovore i preporuke očekujemo u junu. Joksimović je ocenila da su od izuzetnog značaja reforme u poglavlju 23. zbog potrebe jačanja nezavisnosti i efikasnosti pravosuđa u Srbiji.

Foto: Tanjug

Ministarka za evropske integracije pozdravila je otvorenost i zainteresovanost delegacije Venecijanske komisije da u direktnim razgovorima sa svim zainteresovanim učesnicima ovog procesa dođu do adekvatnih saznanja.

Predstavnici Venecijanske komisije ukazali su da je tokom sprovođenja reformi u pravosuđu, kroz ustavne amandmane, neophodna i važna komunikacija svih aktera od kojih i zavisi njena realizacija i da su upravo iz tih razloga želeli da čuju stavove svih.

Foto: Tanjug

Pročitajte još: Predstavnici Venecijanske komisije: Tokom reforme pravosuđa neophodna komunikacija svih aktera

#Evropska komisija

#Jadranka Joksimović

#Sastanak

'