AKTUELNO

Ministar za tehnološki razvoj i inovacije Nenad Popović najoštrije je osudio hapšenje direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića i dodao da smatra da je potrebno pozvati Rusiju da se aktivno uključi u rešavanje pitanja oko južne srpske pokrajine.

- Samo uključivanjem Rusije u dijalog, možemo da osiguramo bezbednost srpskog naroda i zaštitu srpskih interesa na KiM. Do tada, i do ispunjavanja obaveze formiranja Zajednice srpskih opština, Srbija treba da prekine dijalog sa separatistima - poručio je Popović.

Prema njegovim rečima, da Srbija nema iskrenijeg i bližeg saveznika od Rusije, pokazao je sinoćni razgovor predsednika Aleksandra Vučića sa ruskim predsednikom Putinom.

Popović je pozvao srpski narod da se ujedini oko državnog rukovodstva i politike odbrane državnog suvereniteta, jer, kako kaže, našoj zemlji je sada najpotrebnije jedinstvo, solidarnost i hrabrost.

- Za sve Srbe, za predsednika Vučića i za Vladu Srbije, Kosovo je uvek bilo, jeste i biće srce Srbije - istakao je Popović, navodi se u saopštenju.

#Nenad Popović

#Rusija

'