AKTUELNO

Ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović danas je najoštrije osudio inicijativu ambasadorke SAD u Ujedinjenim nacijama, Niki Hejli, da se pokrene postupak za ukidanje prisustva UNMIK na Kosovu.

- To je otvoren i grub napad na Rezoluciju 1244 i međunarodno pravo, sa ciljem da se pozicija Srbije u UN uruši, a Kosovo po volji pojedinih zapadnih zemalja postane nezavisna država - saopštio je Popović.

Te zemlje, ističe ministar, žele da konačno i nepovratno otrgnu Kosovo od Srbije, a da u takvoj tvorevini umesto prisustva UNMIK instaliraju vojsku separatista sastavljenu od terorista iz takozvane OVK.

Prema njegovim rečima, ovo je još jedna potvrda da Srbija u borbi za očuvanje Kosova treba još snažnije da se osloni na naše saveznike u UN, Rusiju i Kinu, koje su dosledno, sve ove godine, podržavale našu borbu da Kosovo ostane u granicama Srbije.

Samo čvrstom odbranom Rezolucije 1244 i Ustava Republike Srbije, odbranićemo naš teritorijalni integritet i suverenitet po pitanju Kosova, kao i naše ključne državne interese i nacionalnu slobodu, naveo je Popović u saopštenju.

#Nenad Popović

'