AKTUELNO

Prema njenim rečima, strategije su postojale i pre 10 godina, ali je tek sa ovom i prethodnom vladom Srbija počela da se ozbiljno bavi pitanjem demografije.

Potpredsednica Vlade i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović rekla je danas da je pitanje povećanje nataliteta prioritet Vlade Srbije, a da nijednoj ženi ili majci nijedno pravo neće biti uskraćeno

Ona je podsetila da je prethodna Vlada Srbije, na čelu sa sadašnjim predsednikom Srbije, Aleksandrom Vučićem, formirala i Savet za populacionu politiku i Koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost, jer je njen cilj i da poveća broj rođene dece, ali i da pomogne ženama da povežu karijeru i materinstvo.

- Mogla sam da vidim napade na predsednika Srbije da je napao žene. Kao predsednica Koordinacionog tela, ne vidim šta je problem da prvi čovek države kaže da nas mnogo više umire nego što se rađa. Moramo da nađemo načine da se poveća broj dece - rekla je Mihajlovićeva.

Prema njenim rečima, strategije su postojale i pre 10 godina, ali je tek sa ovom i prethodnom vladom Srbija počela da se ozbiljno bavi pitanjem demografije.

- Srbija gubi godišnje najmanje jedan grad srednje veličine, i kao država moramo da vidimo koji su sve načini da pomognemo da se poveća broj rođenih, i po prvi put su pripremljene i konkretne mere - dodala je ona.

Ona je dodala da, ako želimo da nas bude više, na pitanju nataliteta morati da se radi sistemski, uključivanjem svih aktera u društvu.

- Pri tome, moramo da vodimo računa i o ženama koje možda ne žele da budu majke, ne mogu da budu majke ili su majke jednog deteta, da se ne delimo po tome ko ima ili nema dete - navela je ona.

Pročitajte još: VUČIĆEVIĆ ZA NOVO JUTRO: Vučić je prvi političar u modernoj istoriji koji je objavio rat beloj kugi! Opozicioni lideri treba da se SRAME zbog mržnje prema sopstvenoj naciji! (VIDEO)

#Aleksandar Vučić

#Zorana Mihajlović

'