AKTUELNO

U akciji specijalnih jedinica kosovske policije Rosu u selima Ranilug i Korminjane u Kosovskom Pomoravlju danas je privedeno troje Srba.

Naime, prema navodila predstavnika ovdašnjih Srba privedeni su Dejan Cvetković(35) radnik opštine Ranilug, kao i Milanka i (52) Božidar Cvetković (70) iz Korminjana. Njih kosovske vlasti terete za navodnu trgovinu oružjem, ali im stavljaju na teret i druga navodna krivična dela.

- Specijalci pod punom ratnom opremom upali su u ova dva sela, a akcija je trajala od jedanaest sati ujutro do pet popodne - pričaju sagovornici Novosti napominjući da su specijalci Rosu pod punom ratnom opremom prvo pretresli prostorije kafane Pariska ruža, odnosno lokal u vlasništvu Nenada Cvetkovića, kojeg nisu zatekli u restoranu.

Specijalci koji su u sela došli sa punom ratnom opremom i blindiranim vozilima pokazivali su meštanima sliku Nenada Cvetkovića, kojeg nisu uspeli da pronađu, ali da su potom pretresli porodičnu kuću Cvetkovića u Korminjanu, i tom prilikom priveli Nenadovu suprugu i oca Božidara.

#Hapšenje

#Kosovo

'