AKTUELNO

Generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković kaže da cilj akcije specijalnih jedinica kosovske policije nije bio borba protiv korupcije i kriminala, već zastrašivanje Srba na KiM, uterivanje straha u kosti i pokušaj da se oni pod pritiskom isele.

Selaković je rekao da se borba protiv korupcije i kriminala ne sprovodi tako što se šalje više od 50 oklopnih vozila i više od 200 naoružanih specijalaca na goloruki narod.

On je podsetio da prema ranijem dogovoru, takvim jedinicama nije dozvoljen ulazak na sever KiM.

- Mislim da je pred nama period u kome će ovakva vrsta neizvesnosti postati deo naše svakodnevice. Priština će nastaviti i dalje da se služi provokacijama kojima se služila i do sada - rekao je Selaković.

On je ocenio i da je neverovatno da sa Savskog venca u Beogradu Rada Trajković osuđuje reakciju predsednika Srbije Aleksandra Vučića i skoro se buni što predsednik nije podržao akciju Prištine.

Upitan koje predstavnike međunarodne zajednice je juče kontaktiralo Predsedništvo, Selaković je rekao da su pozvali više ljudi, da im se u početku niko nije javljao, a da su potom usledile iste priče gde se "obe strane pozivaju na smirenje tenzija".

- Ovo je ozbiljna igra živaca, ispipava se puls Srbima na KiM i Beogradu dokle će tako nešto moći da trpi. Trebalo je juče biti Srbin u Zubinom potoku, Leposaviću. Taj narod gleda u Beograd i u svoju državu i čeka određenu vest, reakcije i pomoći - naglasio je Selaković.

Kako kaže, uveren je da do situacije u kojoj će Srbija morati da zaštiti svoj narod na KiM neće doći, da će prevladati razum, da će Priština da ukine jednostrane mere i vrati se za pregovarački sto.

- Priština treba da shvati da Srbija nije krpa za bacanje, da kod nas postoji spremnost za dijalog, spremnost za traženje kompromisnog rešenja, ali da ne postoji spremnost da se država i narod ponižavaju - zaključio je on.

#Nikola Selaković

'