AKTUELNO

Kako ocenjuju stručnjaci, sastanak u prestonici Bugarske važan je za stabilnost i napredak čitavog Zapadnog Balkana.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, na poziv predsednika Evropske komisije Žan-Kloda Junkera i bugarskog premijera Bojka Borisova, danas u Sofiji učestvuje na sastanku lidera Zapadnog Balkana u Sofiji.

Pročitajte još: Bilbija, Milinčić i Stanković za NOVO JUTRO: Sastanak u Sofiji važan kako bi Srbija maksimalno iskoristila i ovo malo prostora za manevrisanje koje ima (VIDEO)

Sastanku koji je počeo u 11:30 prisustvovuje i visoka predstavnica Evropske unije za spoljnu i bezbednosnu politiku i potpredsednica Evropske komisije Federika Mogerini i evropski komesar za susedsku politiku i pregovore o proširenju Johanes Han.

Predsednik Vučić je, pred početak sastanka, kratko neformalno porazgovarao sa premijerom Crne Gore Duškom Markovićem i predsednkom tzv. države Kosovo Hašimom Tačijem.

Foto: Pink.rs

Vučića, kao i ostale lidere regiona, dočekivali su Borisov, čija zemlja predsedava EU, i Junker, koji ovim završava posetu regionu, u okviru koje je zemaljama kandidatima predstavio ciljeve Strategije o priširenju na Zapadni Balkan.

Foto: Tanjug

Foto: Tanjug

Foto: Tanjug

#Aleksandar Vučić

#Hašim Tači

#Sastanak

#Sofija

'