AKTUELNO

Amandman će biti upućen poslanicima na usvajanje.

Skupštinski Odbor za finansije usvojio je amandman kojim će se budžet Skupštine Srbije umanjiti za 400 miliona dinara. Amandman će biti upućen poslanicima na usvajanje na sednici na kojoj će se raspravljati o Predlogu budžeta Srbije za sledeću godinu.

Predsednica parlamenta Maja Gojković gostujući u Jutarnjem programu Pink televizije  pohvalila je poslanike SNS-a, koji su to predložili. Kako kaže, poslanici su inicirali da se smanji budžet koji je predviđen za Skupštinu.

- Budžet je urađen po svim okvirima koje je dozvolilo Ministarstvo finasija. Mi smo se sastali u mom kabinetu i ja sam saslušala njihov predlog - rekla je ona.

Kako kaže, budžet je značajno smanjen.

- Uspeli smo da smanjimo predlog budžeta za 400 miliona, tako da će i budžet za Skupštinu biti mnogo manji, a niko nije planirao da se podignu plate - već 10 godina poslanici nisu dobili povećanje plate i po tome smo najniži u Evropi i regionu - rekla je Gojkovićeva, dodavši da su smanjene i investicije.

Ona je takođe naglasila da su se oni za ovo opredelili uprkos tome da je neophodna rekonstrukcija zgrade Skupštine.

- Ja sam kao predsednica prošetala hodnicima i videla da je zgrada jako stara i da se ništa nije ulagalo. Koliko je stara govori činjenica da smo nedavno obeležili 80 godina njenog postojanja, a zgrada je u lošem stanju još od famozog 5. oktobra - istakla je ona.

J. Stanković

#Budžet

#Maja Gojković

#Skupština Srbije

'