AKTUELNO

Medijska mreža Antidot je danas saopštila da Više tužilaštvo još nije ragovalo povodom krivične prijave protiv Vuka Jeremića, koju je ta medijska mreža podnela u aprilu prošle godine.

Antidot ukazuje da bi Jeremić trebalo da odgovori na pitanja o sopstvenoj imovini i milionskim sumama u evrima za finansiranje svojih političkih aktivnosti, a koja su mu novinari Antidota postavili pre skoro godinu dana.

Glavni i odgovorni urednik Antidota, Marko Matić je u intervjuu za PINK.RS rekao da ne može da tvrdi da je sud potplaćen od strane opozicije, ali da su oni krivičnu prijavu podneli Višem javnom tužilaštvu u Beogradu još u aprilu 2017. godine, i da su u međuvremenu saznali da je ona prosleđena Specijalnom tužilaštvu za organizovani kriminal, koje se do sada nije izjasnilo.

- Mislim da je najveći problem što je Vuk Jeremić politička ličnost, što ima stranku iza sebe, i on se zapravo krije iza te stranke. Mislim da tužilaštvo uopšte izbegava da te osetljive političke predmete razmatra. Mislim da je to glavni problem.

Zbog kojih stvari Jeremić treba da odgovara?

- Na prvom mestu on treba da odgovara zbog onog što smo mi naveli u toj krivičnoj prijavi, a to je posao sa Energoprojektom, zapravo ugovor sa Energoprojektom koji je on potpisao, u kome je država Srbija oštećena za šest miliona evra.

Kakve mahinacije su postojale dok je Jeremić bio ministar?

- Počele su brojne mahinacije i rasipništvo u vreme dok je on bio ministar spoljnih poslova, tužilaštvo bi trebalo i to da razmotri, da se vidi zašto je on trošio toliki novac. Da se vide ti sumnjivi poslovi sa nabavkom karti za avio prevoz za ministarstvo spoljnih poslova, koje je on radio od jedne povezane privatne firme, zatim imamo izveštaj državne revizorske institucije gde se navodi da je on protivpravno razmenjivao devize u menjačnici 'Trange frange', što je takođe bilo protivzakonito, a postoje i poslovi sa 'Podesta grupom' i američkim lobističkim firmama, gde je on trošio novac građana Srbije za svoju ličnu promociju.

Da li možete da prokomentarišete to što se Jeremić na svom Instagramu hvali izlascima i skupim provodom?

- To se uklapa u njegov životni stil. On je potekao iz jedne privilegovane porodice u vreme devedesetih godina, bio je dete bogatih roditelja, školovao se u inostranstvu i vratio se ovde. Faktički je njegov prvi posao bio posao savetnika predsednika Srbije, to je prosto neshvatljivo, ali to govori da se on jednostavno tako bahato ponaša od kad zna za sebe, što verovatno potiče iz njegovog porodičnog vaspitanja i to je deo njegovog karaktera, i on to svakako projektuje na svoje ponašanje u javnosti.

Antidot navodi i da bi Jeremić javnosti trebalo da saopšti i zašto već 330 dana ćuti na pitanje kako su on i članovi njegove porodice došli do nekretnina od čak 1.107 kvm i 11 hektara zemljišta, ali i na brojna druga pitanja koja su mu postavljena na portalu Antidota.

Pročitajte još: BAHATI Vuk troši HILJADE EVRA U NOĆNOM PROVODU!

#Antidot

#Marko Matić

#Pink.rs

#Vuk Jeremić

'