AKTUELNO

Medijska mreža Antidot tvrdi da je portal Krik objavio istraživanje o imovini predsedničkih kandidata sa puno falsifikata i netačnih podataka sa očiglednom namerom da pomogne u skrivanju činjenica koje se odnose na imovinu i finansije kandidata Vuka Jeremića.

Krik je u svom istraživanju višestruko umanjio visinu imovine i prihoda Jeremića, navodi Antidot i podseća da je ta mreža objavila obiman faktografski dosije u kome se precizno navodi imovina koju poseduju Vuk Jeremić, njegova organiazcija i članovi njegove najbliže porodice.

U saopštenju Antidot ističe da je prema navodima Krik-a Jeremićeva organizacija navodno samo oko tri miliona evra donacija, što je, kako tvrdi, netačan podatak.

Prema poznatim podacima, njegova organizacija je od kraja 2013. primila donaciju od 5.957.000 dolara.

Dalje se navodi da je Krik svesno izneo netačne podatke da je Jeremićeva preduzetnička PR Agencija za konsalting prihodovala nešto više od pola miliona evra, iako je Antidor precizno utvrdio da je na račun te firme uplaćeno 1.335.000 dolara, a celokupan iznos uplaćen je na osnovu ugovora Jeremića i fondacije „China Energy Fund Committee“, koja je, šta više, dodatnih 1.000.000 dolara uplatila CIRSD-u.

Medijska mreža Antidot nukazuje da je umanjena kvadratura stambenih nekretnina koje poseduje porodica Vuka Jeremića. Navedeno je da Jeremići poseduju svega 518 metara kvadratnih, a u izveštaju se jasno navodi da je reč o 1.100 kvadratnih metara stambenog prostora.

Foto: Pink.rs

Antidot, u saopštenju, dodaje da je Krik namerno propustio da istraži nekretnine u vlasništvu Štefanije Lekić, majke Jeremićeve supruge Nataše, koja poseduje 359,5 kvadrata stambenog prostora i preko 11 hektara zemljišta, a koje je stekla pošto se njena ćerka udala i Jeremić postao ministar spoljnih poslova.

U istraživanju, ističe Antidot, nije pomenuto ni da Ratomir Lekić, otac Nataše Jeremić, poseduje kuću od 64 metara kvadratnih u Vladimircima, stan površine 81 kvadrata na Novom Beogradu, gde zajedno sa svojom suprugom Štefanijom Lekić poseduje i stan od 55 kvadrata.

Antidot tvrdi da Krik nije pomenuo ni činjenicu da je Vukov otac, Mihajlo Jeremić, vlasnik kuće od 97 kvadrata u Ježevici kod Čačka, ali i da u posedu ima nešto više od četiri hektara poljoprivrednog i šumskog zemljišta.

#Nataša Jeremić

#Prevara

#Vuk Jeremić

'