AKTUELNO

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali rekao je danas da je zadovoljan postignutim rezultatima za tri i po godine od kada vodi grad, ali da ima još jedan neispunjen san - metro.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali rekao je danas da je zadovoljan postignutim rezultatima za tri i po godine od kada vodi grad, ali da ima još jedan neispunjen san - metro.

Kako je naveo, gradnja prve linije metroa počeće u drugoj polovini 2020. godine.

- Kada pogeldam unazad nisam lično očekivao da ćemo uspeti da uradimo sve ono što smo uradili. Imamo 14 milijardi dinara na računu, na svakom ćošku gradilište, rekordno niska nezaposlenost, rekordan broj turista - naveo je Mali.

Kako kaže, najviše je ponosan na smanjenje duga grada, kao i na “ostvarivanje višedecenijskih snova Beograđana”, poput spuštanja grada na reke, Prokopa, Beograda na vodi.

- U naredna tri meseca polažemo kamen temeljac za novu autobusku stanicu u Bloku 42, kao i kamen temeljac za Belgrejd skajlajn - najavio je Mali.

Gradonačelnik je naglasio da su dobri rezultati posledica odgovornog rada u kome su na prvom mestu bili rezultati, a ne briga o pozicijama i “punjenje džepova”.

- U vreme Đilasa i Šapića vladali su tajkuni i tada je vladala ‘dogovorna’ ekonomija. Oni su zajedno sa Miškovićem sami sebi bili cilj i svrha - rekao je Mali.

Dodaje, da se u izveštaju budžetske inspekcije vidi da se polovina budžeta opštine Novi Beograd na čijem čelu se nalazi Aleksandar Ssapić odvaja za plate, 49 miliona dinara za NVO, a osam miliona dinara za rekonsturkciju i održavanje škola kojih ima 20 u toj opoštini.

- Nije da nema dovoljno novca u toj opštini, već je problem kako se on troši. Mi nikada nismo više uložili u Novi Beograd, radili smo Bulevar koji povezuje Požešku i Tošin bunar, park Ušće, pet teretana na otvorenom - kaže Mali.

On se osvrnuo i na slučaj novogodišnje jelke cija je cena prethodnih dana izazvala rasprave u javnosti, rekavši da je zajedno sa predsednikom Aleksandrom Vučićem tražio iz arhive Skupštine grada Beograda sva dokumenta koja su vezana za jelku.

- Dobili smo šest informativnih ponuda na osnovu kojih smo istražili tržište i videli potrebe. Od tih šest stigla je samo jedna blagovremena i ispravna i ona je, na sreću, bila bolja i jeftinija od svih ostalih - rekao je Mali.

On je ponovio da je cena jelke 69.000 evra plus PDV, ali za deset godina.

- Napadaju nas jer smo vratili njihove dugove i imamo konkretne rezultate. Ne želim da se vraćamo u prošlost, već da gledamo u budućnost. Imamo tim koji je svaki dan radio da građanima bude bolje. Izdržavam napade svaki dan, jer vidim bolju budućnost za našu decu, a oni vide punu kasu koju bi da opljačkaju - rekao je Mali.

#Beograd

#Siniša Mali

'