AKTUELNO

Ministar privrede Goran Knežević potpisao je u Moskvi u ime Vlade Srbije Zajedničku deklaraciju o saradnji dve zemlje u oblasti modernizacije privreda sa ruskim ministrom za ekonomski razvoj Maksimom Oreškinom, dokument koji treba da podstiče investicije u nove tehnologije i veći plasman roba i proizvoda na tržišta dve zemlje.

Dva ministra su zajedničku deklaraciju potpisali u prisustvu predsednika Rusije Vladimira Putina i Srbije Aleksandra Vučića.

Kako je Tanjugu rečeno u Ministarstvu privrede, Deklaracija naglašava značaj modernizacije, novih tehnologija i važnost širenja saradnje između Srbije i Rusije u oblasti trgovine i investicija.

Kroz ovaj dokument se podstiču investicije u nove tehnologije, kao i veći plasman roba i proizvoda na tržišta dve zemlje.

Podstiče se i povećanje trgovine robama i uslugama, sa akcentom na širenje učešća roba sa visokom dodatom vrednošću i visokotehnoloških proizvoda.

U kontekstu podrške daljem razvoju malih i srednjih preduzeća, aktivnosti će biti usmerene na razvoj industrijske i poslovne saradnje između dve zemlje.

Posebna pažnja biće data inovacionoj i investicionoj saradnji, kroz jačanje veza između malih i srednjih preduzeća Srbije i Rusije.

Ministar Knežević boravio u zvaničnoj poseti Rusiji u sastavu delegacije Srbije koju predvodi predsednik Aleksandar Vučić.

Pročitajte još: PROGNOZA ZA NOVU GODINU: Evo kakve nas temperature očekuju 31. decembra

#Goran Knežević

#Rusija

#Srbija

'