AKTUELNO

Izbor Predraga Markovića za novog zamenika predsednika SPS-a ne znači kadrovske promene u toj stranci, već su to uobičajene promene koje se u toj stranci dešavaju svakih šsest meseci, izjavila je danas funkcionerka socijalista Slavica Đukić Dejanović.

Ona je novinarima rekla da je reč o očekivanoj podeli zaduženja i da se zamenici predsednika stranke menjaju na šest meseci.

- Svi potpredsednici stranke su i zamenici, na tom mestu bio je Žarko Obradović, zatim sam bila ja duže od šest meseci, sada je profesor Predrag Marković - rekla je Đukić Dejanović.

Ona je dodala da je promena zamenika predsednike stranke regulisana stranačkim aktima, te ponovila da nije reč o bilo kakvim kadrovskim promenama.

Đukić Dejanović je izjavila i to da je novi član Predsedništva SPS-a Nikola Šainović disciplinovano izdržao kaznu na koju ga je osudio Haški tribunal, posle čega je on građanin koji ima sva prava i da bi bila diskriminacija ne dozvoliti mu da se bavi politikom.

- On je jedan od vrsnih analitičara političkog života i on je čovek koji zaslužuje da se čuju njegova iskustva u metodama političkog života - rekla je Đukić Dejanović novinarima u Beogradu odgovarajući na pitanje čime je haški osuđenik Nikola Šainović zaslužio mesto u Predsedništvu SPS-a na koje juče izabran.

Šainović, bivši potpredsednik Vlade SRJ, osuđen je na 18 godina zatvora pred Haškim tribunalom zbog deportacija i drugih nehumanih dela, ubistava i progona na političkoj, rasnoj ili verskoj osnovi, s namerom da prisilno raseli deo kosovskih Albanaca i promeni etnička ravnoteža Kosova, gde bi ponovo bila uspostavljena kontrola Srbije.

Slavica Djukić Dejanović je istakla da je politika SPS-a državotvorna politika i da u nju treba da budu uključeni svi oni koji daju ogroman doprinos razvoju politike SPS-a i Srbije.

#SPS

#Slavica Đukić-Dejanović

#predsednik

'